fbpx

Začal sa proces s piatimi obžalovanými. Sú obvinení z rozsiahlej drogovej trestnej činnosti

Ilustračné foto. Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj/ Facebook/ TASR - Dano Veselský

V Pezinku sa vo štvrtok (3.10) začal súdny proces so zločineckou skupinou obžalovanou z rozsiahlej drogovej trestnej činnosti. Pašovali totiž približne 2,7 tony kokaínu a 3,48 tony hašišu na územie SR. Navyše ešte aj distribuovali tieto drogy do rôznych krajín Európy. 

Celkovo obžalobe čelí päť ľudí, ktorým je podľa prokuratúry kladené za vinu pašovanie približne 2,7 tony kokaínu a 3,48 tony hašišu na územie SR a následná distribúcia týchto drog do rôznych krajín Európy.

Na pojednávaní sú prítomní štyria z piatich obžalovaných. Žiaden z obžalovaných ani prokurátor nemali záujem konať o dohode o vine a treste. Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal obžalobu v apríli, píše TASR.

Už v minulosti ho spájali v kauzách s korupciou

Súčasťou pätice je aj podnikateľ Alexander S., ktorý spolu so svojím otcom Sergejom figuroval v kauzách spojených s korupciou na daňových úradoch, píše portál presovsky-vecernik.sk.

Celkovo osem osôb, z ktorých jedna bola príslušníkom Finančnej správy SR, bolo obvinených v rámci akcie bývalej Národnej kriminálnej agentúry Krone 2 ešte koncom júna 2023. Akcia bola podľa polície pokračovaním akcie Krone/Joker z novembra 2022.

Vykonaných bolo päť domových prehliadok, ako aj prehliadky iných priestorov a pozemkov, v rámci ktorých boli zaistené omamné a psychotropné látky, konkrétne kokaín a extáza. Taktiež bola zaistená finančná hotovosť vo výške viac ako 46-tisíc eur v rôznych menách a luxusné pánske náramkové hodinky rôznych značiek,“ uviedli minulý rok policajti. Doplnili, že pri akcii zaistili aj zbrane a extrémistický materiál.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie