fbpx

Finančná správa hľadá nových zamestnancov. Pozrite sa, aké pracovné pozície ponúkajú

Finančná správa hľadá nových zamestnancov. Ilustračná fotografia/Zdroj: pixabay.com

Finančná správa Slovenskej republiky hľadá do svojich radov nových zamestnancov. Táto ponuka sa týka viacerých slovenských krajov. Najviac pracovných ponúk je aktuálnych pre Bratislavský (18) a Banskobystrický kraj (8). Finančná správa láka záujemcov na zaujímavý plat 1 500 eur  a iné štedré benefity.  

Ak sa rozhodnete pracovať pre finančnú správu, tak budete zaradený do konkrétnej triedy, podľa ktorej získate i služobný príjem. Atraktívne je tiež to, že pri nástupe do zamestnania dostanete okrem základného platu aj prídavok za odpracované roky, ktorý závisí od vašej doterajšej praxe. Prídavok sa pohybuje v rozmedzí od 0 do 55 % základného platu. „Aby zamestnanec získal tento prídavok, musí mať minimálne jeden rok praxe. Pri viac ako 32 rokoch praxe môže prídavok dosiahnuť až 55 % základného platu,“ informuje portál Startitup.

1. platová trieda921 eur
2. platová trieda960 eur
3. platová trieda1 033,5 eura
4. platová trieda1 107,5 eura
5. platová trieda1 257,5 eura
6. platová trieda1 429 eur
7. platová trieda1 626 eur

V prípade, že sa rozhodnete pracovať pre finančnú správu, tak už po prvom mesiaci môžete získať osobný príplatok. Ten sa môže meniť v závislosti od vašich pracovných výsledkov a hodnotení. Výhodou je tiež to, že ozbrojení príslušníci majú okamžite nárok na hodnostný  príplatok. Pre osoby so stredoškolským vzdelaním je príplatok 81,50 eura, s vysokoškolským vzdelaním 1. stupňa 98 eur a 2. stupňa 105 eur.

Ak budete mať na starosti služobného psa, za jeho starostlivosť dostanete príplatok vo výške 20 eur mesačne za každého psa. K tomu si môžete pripočítať i príplatok za vedenie služobného vozidla, ktorý je 10 eur mesačne. Za nepravidelný rozvrh služieb získate ďalších 15 až 27 eur eur. Taktiež je možné počítať i s príplatkami za nočnú prácu a víkendovú prácu.

Čo sa týka ďalších benefitov, neozbrojení zamestnanci majú pri odchode do dôchodku nárok na odchodné, ktoré môže dosiahnuť až päťnásobok platu, v závislosti od dĺžky služobného pomeru. Navyše, môžu sporiť do druhého dôchodkového piliera, kde finančná správa prispieva 2 % z hrubého príjmu. Na druhej strane, ozbrojení príslušníci môžu počítať s výsluhovým dôchodkom a odchodným,“ dodáva portál.

Voľné pracovné pozície

Najviac zamestnancov je potrebných v Bratislavskom kraji, kde ponúkajú na pozíciách kontrolór plat 1 437 eur plus 609, 50 eur, čo je maximálna výška prídavku za výsluh rokov. „Pri týchto pracovných miestach vyžadujú vysokoškolské vzdelanie I. stupňa alebo II. stupňa, spolu s bezúhonnosťou a spoľahlivosťou,“ upresňuje portál.

V Banskobystrickom kraji ponúkajú najvyšší plat za pozíciu analytika, koordinátora a referenta medzinárodnej spolupráce, a to sumu 1 257 eur.

Na pozícii kontrolóra je potrebné vykonávať daňové kontroly, kde je potrebné zamerať sa na medzinárodné zdaňovanie. Je teda potrebné riešiť transferové oceňovanie, priraďovanie ziskov k stálej prevádzkarni, alebo kontrolovať správnosť výpočtu daní z licenčných poplatkov a úrokov. Rovnako by ste mali na starosti posudzovanie žiadostí o schválenie metód transferového oceňovania a určenie základu dane pre stálu prevádzkareň. Súčasťou tejto práce je tiež vypracovanie dokumentov, ktoré sa týkajú kontrol a rozhodnutí. Potrebné by bolo spracovávať návrhy na úpravu metodických materiálov a legislatívy.

V ďalších krajoch ponúka Finančná správa SR hneď niekoľko pracovných miest. V Nitrianskom kraji to je päť voľných pracovných miest, v Prešovskom kraji dve miesta (kontrolór a referent medzinárodných vzťahov), v Trenčianskom kraji tri pracovné ponuky, v Trnavskom štyri a v Žilinskom si môžete vybrať z troch pracovných miest.

Aktuálnu ponuku voľných pracovných miest na Finančnej správe SR si môžete pozrieť TU.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie