fbpx

FOTO: Na Gemeri hľadali nezvestného hubára. Do pátrania sa zapojilo 26 ľudí i policajné psy, akcia skončila úspešne

Snímky z pátracej akcie. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Veľká pátracia akcia sa uskutočnila v utorok (1. 10.) v oblasti medzi obcami Licince a Gemerská Ves (v okrese Revúca). Hľadali nezvestného hubára, ktorý sa stratil okolo obeda. Po 77-ročnom seniorovi pátralo 26 ľudí i policajné psy. Našťastie mala akcia šťastný koniec. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti

Senior sa stratil v lese

Ako informuje polícia, oznámenie o nezvestnosti 77-ročného muža prijali v utorok vo večerných hodinách. Dôchodca sa okolo obeda aj s manželkou vybral na huby v lokalite Dolinka, v lese sa však rozdelili. Muž, ktorý má problémy so srdcom, sa k autu nevrátil, nemal pri sebe ani mobilný telefón.

„Po prijatí oznámenia policajti začali okamžite konať, zorganizovali pátraciu akciu, keďže sa blížila noc, hrozilo nebezpečenstvo podchladenia. Prehľadávať les s plochou 1500 hektárov v absolútnej tme bolo pre všetkých účastníkov pátracej akcie veľmi náročné,“ priblížila polícia.

GALÉRIA

Do pátrania sa zapojilo 26 ľudí

Na miesto boli vyslané dostupné hliadky z Tornale i Jelšavy, psovodi, policajti v osobnom voľne, profesionálni i dobrovoľní hasiči. „Vytvorili rojnicu a pomocou bateriek a termotechniky prehľadávali les. Autami a štvorkolkami prehľadávali lesné cesty, chaty aj lúky neďaleko posledného výskytu nezvestnej osoby. Kriminalisti prehľadávali okolité obce, ktoré susedia s lesom,“ uviedla polícia.

Do pátracia akcie sa zapojilo až 26 ľudí. Policajti muža našli na ceste neďaleko obce Leváre, na ktorú z lesa vyšiel krátko pred 20.00 h. Bol v poriadku a nepotreboval žiadne ošetrenie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie