fbpx

Nastal posun v prípade smrti známeho herca. Lekár sa priznal, že zháňal ketamín pre Matthewa Perryho

Na archívnej snímke z 28. apríla 2015 americko-kanadský herec Matthew Perry. V súvislosti s minuloročnou smrťou herca Matthewa Perryho zatkli americké úrady najmenej jednu osobu, uviedol vo štvrtok pre agentúru AP zdroj blízky vyšetrovaniu. Portál TMZ píše o viacerých zatknutých vrátane jedného lekára a niekoľkých dílerov, informuje TASR. Foto: TASR/AP, X/@conlin_lauren

Na konci mesiaca uplynie rok od úmrtia herca Matthewa Perryho. Herec známy z kultového seriálu Priatelia umrel 28. októbra 2023 vo veku 54 rokov. Dlhé roky bojoval so závislosťou od drog a práve to sa mu stalo osudným.

Podľa prvotných informácií mal umrieť na akútne učinky ketamínu. Polícia v súvislosti s jeho smrťou neskôr obvinilia piatich ľudí z hercovho blízkeho okolia. Medzi nimi boli aj dvaja kalifornskí lekári. Jeden z nich sa teraz priznal k obvineniu.

V stredu (2. októbra) sa jeden z obvinených lekárov priznal k obvineniu zo sprisahania za účelom nezákonnej distribúcie ketamínu. „Lekár Mark Chavez je podľa CNN obvinený z toho, že poskytol lekárovi Salvadorovi Plasenciovi ketamín, ktorý bol prostredníctvom falošného lekárskeho predpisu podaný Perrymu. Plasencia tvrdí, že je nevinný, rovnako aj Jasveen Sanghová známa aj ako ,ketamínová kráľovnáʻ, ktorá bola údajne dodávateľkou drogy,“ informuje portál TASR.

Plasenica mal hercovi predpisovať ketamín, ktorý mu podával jeho asistent Kenneth Iwamasa. Ten už svoju vinu priznal. „Prokurátor Martin Estrada v auguste uviedol, že obvinení si krátko po Perryho smrti vymenili správy a snažili sa zakryť svoju účasť na dodávaní ketamínu hercovi,“ dodáva portál. Súdny lekár zároveň uviedol, že herec dostal ketamín naposledy týždeň a pol pred smrťou a upozornil na to, že látka sa metabolizuje v priebehu niekoľkých hodín, preto nemohlo ísť o dávku, ktorá zapríčinila Perryho smrť.

Ketamín zaznamenal v posledných rokoch obrovský nárast používania ako liek na liečbu depresie, úzkosti a bolesti. Ľudia blízki Perrymu vyšetrovateľom povedali, že podstupoval infúznu liečbu práve touto látkou. Na základe pitvy sa zistilo, že v jeho krvi bola v množstve, ktoré sa používa pri celkovej anestézii počas operácie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie