fbpx

5 spôsobov, ako si ANONYMNE pozrieť príbeh na Instagrame

Existuje viacero spôsobov, akými si môžete zabezpečiť anonymitu pri prezeraní príbehov na Instagrame. Zdroj: Unsplash

Existuje niekoľko metód, ako si zachovať anonymitu pri prezeraní príbehov na Instagrame. V tomto článku vám predstavíme päť z nich.

Hlavnou dilemou pre používateľov, ktorí túžia po anonymite, je otázka, či Instagram vôbec poskytuje takúto možnosť. Informuje techbyte.sk. Pravdou je, že samotná platforma nemá zabudované funkcie na anonymné sledovanie príbehov, keďže by to bolo v rozpore s jej pravidlami a podmienkami. Existujú však určité spôsoby, ktoré síce nie sú oficiálne, ale nie sú ani priamo zakázané. V tomto článku vám predstavíme päť metód, ako si môžete zaistiť anonymitu pri sledovaní príbehov na Instagrame. Treba však mať na pamäti, že tieto spôsoby nemusia vždy fungovať na sto percent.

Informácie v tomto príspevku sú určené iba na vzdelávacie a informačné účely. Metódy a techniky tu popísané sú určené len na osobné a nekomerčné využitie. Je dôležité si uvedomiť, že podmienky služby Instagram zakazujú používanie akýchkoľvek aplikácií alebo metód tretích strán, ktoré porušujú ich pravidlá, vrátane anonymného prezerania príbehov. Používanie týchto metód môže byť v niektorých jurisdikciách považované za nezákonné.

Nepodporujeme ani nenabádame k používaniu žiadnej z metód opísaných v tomto príspevku na nezákonné alebo neetické aktivity. Nezodpovedáme za žiadne následky, ktoré by mohli vzniknúť nesprávnym použitím alebo zneužitím týchto informácií. Dôrazne odporúčame čitateľom, aby tieto informácie využívali na vlastné riziko a aby sa pri aplikovaní akýchkoľvek techník anonymného prezerania príbehov na Instagrame správali opatrne a zodpovedne.

Taktiež si nenárokujeme zodpovednosť za akékoľvek zmeny v zásadách alebo algoritmoch Instagramu, ktoré môžu spôsobiť, že tu uvedené metódy prestanú byť účinné alebo budú zastarané.

Nové konto

Jedným zo spôsobov, ako sledovať príbehy na Instagrame anonymne, je založenie nového účtu s používateľským menom, ktoré nebude naznačovať vašu identitu. Ak sa vám to podarí, je veľmi pravdepodobné, že osoba, ktorej príbeh chcete vidieť, váš profil nerozpozná. Samozrejme, „tajný“ účet môžete využiť aj na iné aktivity, pri ktorých nechcete, aby bola odhalená vaša skutočná identita.

Je však dôležité mať na pamäti, že táto metóda anonymného sledovania nebude účinná, ak má daná osoba svoj účet nastavený ako súkromný. Na súkromných účtoch môžu interagovať len tí používatelia, ktorým bola povolená žiadosť o sledovanie. Pretože v tomto prípade máte nový profil, ktorý nikto okrem vás nepozná, získanie povolenia na sledovanie môže byť pomerne obtiažne.

Režim lietadlo

Ďalšou metódou, ktorá nevyžaduje sťahovanie žiadnych aplikácií tretích strán, je aktivovanie režimu lietadlo. Tento postup je veľmi jednoduchý. Prihláste sa do svojho účtu a prejdite na profil osoby, ktorého príbeh chcete tajne sledovať. Potom chvíľu počkajte, kým sa v hornej časti, okolo profilovej fotografie, neobjaví indikátor nahratého príbehu.

Následne rýchlo otvoríte panel s nastaveniami, aktivujete režim lietadlo a ťuknete na indikátor príbehu, ktorý by sa vám mal normálne zobraziť. Keď si pozriete, čo ste chceli, jednoducho zatvoríte príbeh a následne vypnete letový režim. A tým je hotovo!

Vedľajšie príbehy

Príbehy osoby, ktorú sledujete, si môžete pozrieť aj bez toho, aby ste na ne priamo ťukli. Ako na to? Stačí kliknúť na príbeh niekoho, kto je hneď vedľa na domovskej obrazovke.

Príbehy na Instagrame sú prepojené, takže tesne predtým, ako sa spustí príbeh vybranej osoby, podržte prst na obrazovke a pomaly ho potiahnite správnym smerom. Týmto spôsobom môžete bez problémov nahliadnuť do príbehu, ktorý vás zaujíma. Tentoraz je však obmedzenie, že touto metódou si môžete pozrieť len prvý zverejnený príbeh. Ak daná osoba zverejnila viacero príbehov, nebudete mať šťastie a ostatné už neuvidíte.

Využite dôveru

Štvrtá metóda, ktorú predstavíme, využíva funkciu, ktorú Instagram zaviedol v roku 2018. Ide o možnosť blízkych priateľov (Close Friends), ktorá umožňuje zdieľať príbehy len s vybranou skupinou ľudí. Tento nástroj umožňuje používateľom vybrať profily, s ktorými majú najbližší vzťah, či už emocionálny alebo iný.

Keď sa rozhodnú nahrať nový príbeh, môžu si zvoliť, či bude dostupný pre všetkých sledujúcich, alebo len pre tých, ktorí sú zahrnutí v ich zozname blízkych priateľov. Ak vás osoba, ktorej príbehy chcete anonymne sledovať, pridá na zoznam blízkych priateľov, získate významnú výhodu. Môžete sledovať jej príbehy bez toho, aby sa vaše používateľské meno zobrazilo v notifikáciách alebo na zozname tých, ktorí si príbeh pozreli. Samozrejme, musíte byť na zozname blízkych priateľov (Close Friends), čo nemusí byť také jednoduché. Okrem toho veľa ľudí túto funkciu ani nevyužíva.

Služby tretích strán

Poslednou možnosťou, ktorú môžete zvážiť, sú aplikácie tretích strán. Na internete existuje množstvo nástrojov, ktoré sľubujú zabezpečenie anonymity pri používaní Instagramu alebo niektorých jeho funkcií. Mnohé z nich sú dostupné úplne zadarmo a nevyžadujú zložitú registráciu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie