fbpx

VIDEO: Parlament VYKÁZAL ďalšieho poslanca. Dôvod bol nápis na tričku

Michal Šipoš. Zdroj: FB/Michal Šipoš

Poslanca Národnej rady SR Michala Šipoša (Slovensko, Za ľudí, KÚ) museli v stredu (2. 10.) podvečer vyviesť z rokovacej sály. Nepodarilo sa mu opustiť sálu na vlastnú žiadosť po tom, čo ho podpredseda NR SR Tibor Gašpar (Smer-SD) opakovane napomenul a nakoniec vykázal.

Gašpar konal, pretože Šipoš mal na sebe tričko s odkazom hnutia Slovensko a odmietol si naň obliecť sako. Informuje rtvs.sk.

Podľa Gašpara tým porušil rokovací poriadok NR SR, pretože tričko môže byť považované za vizuálne zobrazenie alebo transparent, čo sú predmety zakázané v rokovacej sále.

Podľa Gašpara mohol Šipoš napraviť porušenie rokovacieho poriadku tým, že si oblečie sako, avšak poslanec to neurobil. Po jeho vykázaní sa následne uskutočnilo rokovanie poslaneckého grémia.

Šipoš obhajoval svoje konanie tým, že iným poslancom minulý týždeň umožnili vystúpiť, aj keď mali na počítači nálepky. Chcel vystúpiť len v tričku a dodal, že nemal možnosť vystúpiť skôr v diskusii o konsolidačnom balíku, pretože tá bola časovo obmedzená.

„Nemal som príležitosť vystúpiť v skrátenom konaní, pretože ‚zarezali‘ rozpravu. Nemal som ani šancu vystúpiť v prvom čítaní, lebo obmedzili čas, a preto som sa už nedostal na rad,“ povedal pred novinármi.

„Chcel som sa vyjadriť k konsolidácii, ktorou chce Ficova vláda vziať ľuďom 2,7 miliardy eur. Nebolo mi to umožnené len preto, že som mal na tričku napísanú pravdu. A to aj napriek tomu, že v rokovacom poriadku nie je žiadna zmienka o tom, aký odev by mal poslanec v sále nosiť,“ povedal Šipoš, predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie