fbpx

VIDEO: Na letisku vybuchla BOMBA z druhej svetovej vojny. Zrušili desiatky letov

Na japonskom letisku vybuchla bomba z druhej svetovej vojny. Zdroj: X/ World Source News 24/7

V stredu (2. 10.) došlo na letisku v japonskom meste Mijazaki na ostrove Kjúšú k výbuchu americkej bomby z druhej svetovej vojny. Výbuch zakopanej bomby spôsobil kráter na pristávacej dráhe, čo viedlo k zrušeniu 87 letov. Našťastie sa nikto nezranil.

Toto miesto slúžilo počas druhej svetovej vojny ako základňa pre samovražedných letcov, informuje rtvs.sk.

Po tom, čo celú záležitosť prešetrila japonská armáda, sme dospeli k záveru, že ide o americkú bombu,“ povedal francúzskemu denníku Le Figaro pracovník ministerstva dopravy. Kráter, ktorý vznikol po výbuchu na pristávacej dráhe, má dĺžku sedem metrov a hĺbku jeden meter.

„Pri druhom výbuchu by nemalo dôjsť k žiadnym výpadkom,“ uviedol hovorca Ministerstva obrany Vladimír Gemela. Polícia a hasiči v súčasnosti prehľadávajú miesto incidentu, povedal denníku Le Figaro tajomník japonskej vlády Jošimasa Hajašu. Dodal, že letisko obnoví prevádzku vo štvrtok. Väčšina zrušených letov bola vnútroštátna, informovala agentúra Reuters.

Podobné incidenty sa v Japonsku vyskytli aj v rokoch 2009 a 2011, napísal Le Figaro. V minulom roku japonské úrady oznámili, že zlikvidovali 2 348 bômb z obdobia druhej svetovej vojny s celkovou hmotnosťou 37,5 tony.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie