fbpx

FOTO: POSLEDNÁ snímka Smithovej z Harryho Pottera: Týždeň pred smrťou navštívila reštauráciu

Maggie Smithová. Zdroj: X/Warner Bros. UK, Mail+

Ešte týždeň pred smrťou bola herečka Maggie Smithová plná života. Sedela na terase jednej zo svojich obľúbených londýnskych reštaurácií Lemonia v Primrose Hill a užívala si teplé jesenné slnko.Denník Daily Mail zdieľal jednu z jej posledných fotografií.

Smithová, známa svojimi nezabudnuteľnými rolami v Harry Potterovi a Panstve Downton, sedela s kamarátkou pri malom stolčeku a jedla svoj obľúbený pokrm – fish and chips, uviedol denník Daily Mail.

Podľa jedného z hostí bola v úžasnej forme, vtipná a šarmantná, a dokonca „vstúpila do úlohy“ svojich najslávnejších filmových postáv, keď dôrazne napomenula hlučnú skupinu tínedžerov, aby sa správali ohľaduplnejšie.

„Bola ako McGonagallová alebo grófka z Panstva Downton v reálnom živote,“ poznamenal.

O sedem dní neskôr jej rodina oznámila, že zomrela. Informovali sme ťa o tom aj v článku na istream.sk.

Smithová mala mimoriadnu kariéru trvajúcu viac ako pol storočia.

Získala niekoľko prestížnych ocenení, vrátane dvoch Oscarov za filmy  Najlepšie roky slečny Jean Brodieovej  a  Apartmán v Kalifornii. Jej divadelná kariéra bola rovnako impozantná, keď dostala niekoľko cien Olivier za role na londýnskych doskách.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie