fbpx

Sklenár: Slovinsko je pre Slovensko dôležitým aliančným spojencom

Na snímke minister obrany SR Martin Sklenár poèas rokovania 94. schôdze Národnej rady SR v utorok 13. júna 2023 v Bratislave. FOTO TASR - Pavol Zachar
Zdroj foto: TASR

Slovinsko je pre Slovensko dôležitým aliančným spojencom, na ktorého sa môže spoľahnúť. Uviedol to minister obrany SR Martin Sklenár, ktorý v utorok prijal slovinského veľvyslanca v SR Stanislava Raščana. TASR o tom informovala Mária Precner z komunikačného odboru Ministerstva obrany (MO) SR.

Predmetom stretnutia bolo zhodnotenie súčasnej bilaterálnej spolupráce krajín, ako aj predstavenie priorít súčasného vedenia rezortu a vlády SR v oblasti obrannej politiky. Zamerali sa aj na priority v súvislosti s nadchádzajúcim summitom NATO vo Vilniuse, zhodnotili doterajšiu spoluprácu v oblasti výcviku a vzdelávania a sústredili sa tiež na možnosti zintenzívnenia kooperácie v oblasti obranného priemyslu.

„Stretnutie bolo príležitosťou na zhodnotenie aktuálnej bezpečnostno-politickej situácie, v súvislosti s ktorou je našou prioritou posilňovanie národnej bezpečnosti, a to aj prostredníctvom Mnohonárodnej bojovej jednotky NATO pôsobiacej na Slovensku. Zároveň je pre nás kľúčová tiež pokračujúca pomoc vojnou zmietanej Ukrajine. Aj v spojitosti s týmito témami vnímame Slovinsko dlhodobo ako dôležitého spojenca, na ktorého sa môžeme spoľahnúť,“ uviedol Sklenár aj v nadväznosti na doterajší slovinský príspevok v spojeneckej jednotke na Slovensku.

Šéf slovenského rezortu obrany zároveň poblahoželal Raščanovi k zvoleniu Slovinskej republiky za nestáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, kde bude Slovinsko od januára 2024 počas dvoch rokov zastupovať východoeurópsku skupinu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie