fbpx

Po brutálnej vražde jej vyrezal z tela orgány. Kuchár Jožko spoznal TREST (aktualizované)

Ilustračné foto. Na snímke Jozef Hanuska alias Kuchár Jožko, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy svojej družky. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Prešovský kraj, kucharjozko.webnode.sk

Za brutálnu vraždu si dnes vypočul rozsudok. Jozef Hanuska, ktorého prezývajú aj ako Kuchár Jožko, pôjde do väzenia. 

  • AKTUALIZOVANÉ – 16:26

Jozef Hanuska, ktorého prezývajú aj ako Kuchár Jožko, si v stredu vypočul trest za brutálnu vraždu svojej priateľky. Senát Mestského súdu Bratislava I pojednával o uložení trestu, informujú noviny.sk.

Za vraždu partnerky v bratislavskom byte dostal kuchár Jožko 23-ročný trest väzenia s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil aj ochranné psychiatrické a protialkoholické liečenie ústavnou formou. Tiež mu uložil ochranný dohľad v trvaní tri roky a nahradiť poškodenému škodu v sume vyše 2941 eur.

Incident sa odohral po celodennom popíjaní alkoholu, kedy ju muž začal škrtiť, a potom jej z tela vyrezal orgány „Úprimne som Patríciu ľúbil. Prázdnota po nej je veľká. Ľutujem, čoho som sa dopustil,“ vyhlásil Hanuska na súde a rodine Patrície adresoval ospravedlnenie, píšu tvnoviny.sk.

V záverečnej reči odzneli z úst prokurátora výpovede svedkov o vzťahu partnerov pred vraždou. Hanuska je synom bratislavského škrtiča Štefana Pantla, ktorý bol odsúdený na trest smrti za vraždy, ako aj znásilnenia.

Hoci kuchára Jožka uznali dnes za vinného, po prečítaní rozsudku sa obvinený odvolal. Prokurátor si ponechal na prípadné odvolanie dostatočnú lehotu.

Jeho obhajca Dávid Béreš okrem iného navrhoval uloženie trestu odňatia slobody pod dolnú hranicu ustanovenej trestnej sadzby so stredným stupňom stráženia.

„Čo sa týka výšky trestu, podali sme na mieste odvolanie, keďže obhajoba má za to, že sú tam významné procesné okolnosti a mimoriadne skutkové okolnosti, ktoré jednoznačne vo svojom synergickom efekte vytvárajú priestor pre mimoriadne zníženie trestu pod dolnú hranicu ustanovenej trestnej sadzby,“ vysvetlil Béreš.

Pri predošlom pojednávaní 13. septembra Mestský súd v Bratislave odročil hlavné pojednávanie. Dôvodom bola neúčasť prísediaceho sudcu senátu zo zdravotných dôvodov.

Na predošlom hlavnom pojednávaní obžalovaný priznal vinu, preto sa dokazovanie vykonávalo iba o výroku o treste. Pred súdom vypovedal znalec z odboru psychiatrie a čítali sa aj znalecké posudky a výpovede svedkov. Poškodená rodina obete žiadala náhradu škody vo výške 100.000 eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie