fbpx

Nové informácie v prípade chlapca, ktorého zasiahol elektrický prúd: Štyri dni pred tragédiou tam našli mŕtve zviera

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK, FACEBOOK/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Nevinná hra sa zmenila na boj o život po tom, ako si 14-ročný Lukáš išiel zahrať futbal spoločne so svojím kamarátom. Celé sa to odohralo ešte v júli tohto roka. Nešťastne ho zasiahol elektrický prúd, čoho následkom doteraz skončil pripútaný k lôžku. Najnovšie vyplávali na povrch nové skutočnosti, ktoré zrejme mohli nešťastiu zabrániť.

Ako sme Vás už informovali, nešťastie sa stalo v utorok 16. júla v obci Borinka (okr. Malacky). 14-ročný chlapec menom Lukáš sa v osudný deň rozhodol ísť hrať na miestny futbalový štadión spoločne s kamarátom. Po chvíli však nešťastne prekopli loptu a tá skončila v potoku. Preto sa Lukáš okamžite vybral, že ju vyberie, aby mohli v hre pokračovať.

V tej chvíli bol potok pod elektrickým prúdom a keď sa ho Lukáš dotkol, prúd ho okamžite zasiahol. Následne sa len 14-ročný chlapec začal topiť. Vďaka rýchlej reakcie jeho kamaráta, ktorý zachoval pokoj a privolal záchranárov, sa ho našťastie podarilo zachrániť.

„Maloletého pacienta po úraze elektrickým prúdom a následnej úspešnej resuscitácii, transportoval záchranársky vrtuľník do Národného ústavu detských chorôb,“ informovala o tom v tom čase hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Chlapec zostal pripútaný na lôžku

O jeho život bojovali v nemocnici. Lukáš bol totiž po prevoze do nemocnice až 8 minút bez známok života, čo je hranica smrti. Hoci sa mladému chlapcovi z najhoršieho podarilo vyviaznuť, stále má však toto nešťastie následky. Lukáš má totiž zasiahnutý mozog a prekonal neinfekčný zápal pľúc. Lekári mu stanovili diagnózu apalický syndróm čo je bdelá kóma. Ostal tak pripútaný na lôžku. Postupne sa mu však darí zotavovať.

Štyri dni pred nešťastím tam našli mŕtveho daniela

Hroznému nešťastiu sa pravdepodobne dalo zabrániť. Podľa zistení Hospodárskych novín našli štyri dni pred nešťastím v potoku mŕtveho daniela. Zviera podľa svedka ležalo na tom istom mieste, kde zasiahol elektrický prúd aj Lukáša, čo majú dokazovať fotografie, ktoré urobili na mieste poľovníci.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie