fbpx

V Krásne nad Kysucou zasahovali hasiči pri nočnom požiari drevenice a domu. Škodu odhadujú na 150-tisíc eur

Snímky z nočného požiaru, ktorý vypukol v Krásne nad Kysucou. Zdroj: MOJEKYSUCE.SK/HaZZ v Žiline

Na Kysuciach vypukol včera (1.10.) vo večerných hodinách rozsiahly požiar. Jeho plamene pohltili drevenicu a rodinný dom v Krásne nad Kysucou. Škoda sa odhaduje na 150-tisíc eur.

V Krásne nad Kysucou (v okrese Čadca) pohltil oheň drevenicu a rodinný dom. Pri nočnom požiari zasahovalo viac ako 20 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. Predbežná škoda bola odhadnutá na 150.000 eur, pri zásahu sa nikto nezranil.

Hasičom požiar ohlásili v pondelok (1. 10.) krátko po 23.00 h. „Hasiči po príchode na miesto zistili, že v plameňoch je rodinný dom a drevenica, vo vnútri sa nikto nenachádzal. Krátko po jednej hodine v noci sa podarilo požiar lokalizovať a postupným rozoberaním drevenej konštrukcie sa podarilo požiar zlikvidovať. Následkom požiaru bola poškodená aj blízko stojaca hospodárska budova a osobný automobil,“ priblížila zásah Pohanková Zahatlanová.

Doplnila, že pri hasení požiaru spolupracovalo 15 profesionálnych hasičov z Čadce, Kysuckého Nového Mesta a Žiliny so siedmimi dobrovoľnými hasičmi z Krásna nad Kysucou a Oščadnice. „Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a polícia. Následkom požiaru vznikla majiteľovi škoda predbežne odhadnutá na 150.000 eur,“ dodala hasičská hovorkyňa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie