fbpx

FOTO: Počas akcie na železniciach zistili viacero porušení. V TOMTO kraji odhalili 19 priestupkov

Snímky z policajnej akcie. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti v rámci akcie „Týždeň bezpečnosti na železnici“ skontrolovali viacero železníc. V Bratislavskom kraji zistili celkovo 19 priestupkov a jeden trestný čin. Dokonca aj vypátrali tri osoby. Na záver aj prezradili, že najčastejším priestupkom bolo prechádzanie cez koľaje na miestach, kde je to zakázané. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

V Bratislavskom kraji skontrolovali železniční policajti 59 železničných priecestí, 27 rušňovodičov a iných zamestnancov železníc. Podrobili ich dychovým skúškam na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Vo všetkých prípadoch skončili tieto skúšky s negatívnym výsledkom, tvrdia policajti.

„Aktivita je každoročne organizovaná Európskou asociáciou železničných polícií – RAILPOL a je zameraná na preventívne pôsobenie v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy a dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy a cestnej premávky na železničných priecestiach,“ priblížila polícia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie