fbpx

FOTO: Smutné 5. výročie od úmrtia Karla Gotta. Vdova Ivana a priatelia posielajú veľavravné odkazy do neba

Zosnulá legenda českej popovej scény Karel Gott a vdova Ivana. Foto: IG/karelgottagency

V utorok, 1. októbra, uplynulo smutné 5. výročie od úmrtia legendy českého popu, Karla Gotta. Pri tejto príležitosti si zaspomínali jeho manželka a ďalšie známe osobnosti. V pláne je čoskoro spomienkový koncert.

Presne pred piatimi rokmi zomrela legenda českej populárnej hudby, Karel Gott. Na svojho manžela zaspomínala s láskou nielen vdova Ivana Gottová s dcérami, ale aj dlhoroční priatelia z radov známych osobností.

Na hrob speváka na cintoríne na pražských Malvazinkách, zhruba kilometer od jeho slávnej vily na Bertramke, prichádzajú uctiť si pamiatku svojho idola fanúšikovia, ktorí sem prinášajú kvety, drobnosti i odkazy, píše portál iDnes.cz.

„Najdrahší Karel! Nemôžem uveriť, ako tých päť rokov bez Teba neskutočne rýchlo utieklo! A koľko vecí sa za tú dobu v našej krajine a vo svete udialo! Nestačil by si sa čudovať! Aj keď – predsa len si tušil niektoré udalosti skôr ako väčšina z nás. Ako mnohokrát napísali Tvoji priaznivci, doba sa delí na éru za Karla a dobu po Karlovi. Verím, že môžem hovoriť práve aj za nich, ako strašne veľa nám tu všetkým stále chýbaš,“ začala svoj dlhý príspevok na Instagrame Ivana Gottová.

„1. október bude pre mňa navždy spojený s bolestnou spomienkou Tvojho odchodu. Náš milovaný Kájo, Tvoja nesmrteľná duša sa dnes musí cítiť tak šťastná, ako na Teba VŠETCI a Všade v najlepšom spomínajú,“ pokračuje vdova po Karlovi Gottovi.

S legendou českej populárnej hudby prežila takmer dvadsať rokov života. „Bol si mi všetkým. Poradcom, oporou, inšpiráciou. Priateľom a manželom, ktorý mi dal dve báječné dcéry. Verím, že som Ti to dobro, čo si vždy a všade rozdával, svojou láskou a starostlivosťou vracala. Tiež chcem veriť, že moje úsilie o dôstojné udržiavanie Tvojho mena Ti tam hore robí veľkú radosť. Snažíme sa Ti tu dole nerobiť hanbu. A vieme, že ju ani nerobíme. Spomíname na Teba všetky tri s najväčšou láskou, pokorou a vďačnosťou. Si navždy v našich srdciach. Tvoje Ivana, Charlotte a Nelly,“ zakončila Gottová odkaz, ktorý doplnila kolážou viac ako dvadsiatich archívnych fotografií.

Vdova Karla Gotta Ivana zverejnila na Instagrame koláž fotografií pri príležitosti 5. výročia od úmrtia českej popovej legendy. Foto: IG/karelgottagency

Na svojho dlhoročného kamaráta a kolegu zaspomínali napríklad aj speváčky Jitka Zelenková a Monika Absolonová a mnoho ďalších známych osobností.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie