fbpx

Vo veku 48 rokov zomrel herec Gavin Creel. Zahral si aj v obľúbenom seriáli

Ilustračná fotografia/Zdroj: nbcnews.com

V pondelok (30. septembra) zomrel 48-ročný herec Gavin Creel. Vynikajúci herec bol známy predovšetkým z muzikálov Hello, Dolly! a Servírka, ale aj z obľúbeného seriálu American Horor Story. Creel naposledy vydýchol vo svojom dome na Manhattane. Život mu zobral vzácny druh rakoviny, ktorý mu diagnostikovali len pred pár mesiacmi. 

„Creelovi bola v júli 2024 diagnostikovaná vzácna forma nádoru, čo viedlo k rýchlemu zhoršeniu jeho zdravotného stavu. Hoci sa liečil na špecializovanej klinike v New Yorku, choroba postupovala agresívne,“ informuje portál cnn.iprima.cz.

Herec debutoval v roku 2002 v muzikáli Správne dievča, kde si zahral postavu Jimmyho Smitha. Práve táto rola mu priniesla aj prvú nomináciu na Tony Award. Odvtedy si zahral v mnohých úspešných muzikáloch, no najviac očaril v Hello, Dolly! Tento herecký výkon mu zabezpečil mnohé významné ocenenia, ale aj víťazstvo v Tony Award. Okrem toho bol aj obľúbeným televíznym hercom a srdcia divákov si získal predovšetkým v známom seriáli American Horor Story.

Prostredníctvom sociálnej siete Instagram si na neho zaspomínali i jeho hereckí kolegovia. Dojemné vyznanie mu adresoval Andrew Rannells, ale aj herečka Hannah Waddingham: „Mám teraz také boľavé srdce, môj priateľ. Som tak smutná, že si odišiel tak skoro. Pokiaľ budem dýchať, tak na teba nezabudnem,“ vyznala sa herečka na sociálnej sieti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie