fbpx

Anton Bittner bol odvolaný z funkcie šéfa Slovenskej národnej galérie. Dočasne povedie Slovenské národné múzeum (aktualizované)

Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (vľavo) a dočasne poverený generálny riaditeľ Slovenskej národnej galérie (SNG) Anton Bittner (vpravo). Zdroj: TASR/Dano Veselský

Dočasne poverený šéf Slovenskej národnej galérie (SNG) Anton Bittner bol odvolaný z funkcie. Podľa najnovších informácií Bittner dočasne povedie Slovenské národné múzeum. 

Dočasne poverený riaditeľ Slovenskej národnej galérie Anton Bittner už nepôsobí vo funkcii. Na tejto pozícii zotrval sedem týždňov. Pre TASR to potvrdila Zuzana Dzurdzíková z oddelenia komunikácie SNG. Upozornil na to denník Sme.

Ako sme Vás už informovali, ministerstvo kultúry SR na začiatku augusta odvolalo z postu riaditeľky SNG Alexandru Kusú. Vedením galérie poverilo krízového manažéra Bittnera.

Údajne tak vlastného nominanta Antona Bittnera z pozícia šéfa Slovenskej národnej galérie odvolala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS). Skončil 30. septembra. Vo funkcii vydržal 53 dní. Informuje o tom portál aktuality.sk.

Ministerstvo ho pri nástupe do funkcie začiatkom augusta predstavilo ako skúseného manažéra s 30-ročnou skúsenosťou a odborníka na stabilizáciu organizácií a ich rozvoj.

Už čoskoro ho má nahradiť Silvia van Espen, spoločníčka zo súkromnej galérie ZAHORIAN & VAN ESPEN.

Dočasne povedie Slovenské národné múzeum

Bittner sa stane novým dočasne povereným riaditeľom Slovenského národného múzea. Pre TASR to potvrdil námestník generálneho riaditeľa pre úsek komunikácie SNM Jozef Bednár. Upozornil na to Denník N.

„Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová poverila dočasným vedením SNM Antona Bittnera. Múzeum povedie do vyhlásenia výberového konania, ktoré sa uskutoční v zákonom stanovenej lehote,“ potvrdil rezort kultúry, ktorý chce využiť Bittnerove skúsenosti z krízového riadenia.

Bittnerovou úlohou bude podľa ministerstva nastaviť proces konsolidácie organizácie a zamerať sa na riešenie komplikovaných projektov v súvislosti s nezvládnutým procesom rekonštrukcie Spišského hradu a Krásnej Hôrky.

Vo vedení najväčšej kultúrnej inštitúcie tak nahradí Branislava Panisa, ktorého ministerstvo kultúry odvolalo v pondelok (30.9.). Panis bol dlhoročným zamestnancom múzea, od roku 2016 ho viedol. Rezort dodal, že o SNG bude informovať v najbližších dňoch.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie