fbpx

V Prešove prehľadávali pyrotechnici historické centrum. Dôvodom bola bomba, hrozba sa nepotvrdila (aktualizované)

Ilustračná fotografia. Vstup do budovy Magistrátu mesta Košice je dočasne obmedzený, dôvodom je bombová hrozba. Foto: FB/Košice-mesto Košice

V pondelok (30.9.) večer policajti uzavreli časť historického centra v Prešove. Niekto tam totiž nahlásil nástražný výbušný systém. Výhražná správa prišla na služobný email mestskej polície. Hrozba sa nepotvrdila.

Na podvozku jedného z áut sa mala nachádzať bomba

V Prešove vyvolala rozruch hrozba, ktorá mala prísť na email stálej služby mestskej polície. Obsahovala informáciu, že pred budovou polície sa nachádza auto s plnou nádržou a na jeho podvozku je umiestnený nástražný výbušný systém. Pre bombovú hrozbu uzatvorili časť Jarkovej ulice, v historickom centre mesta, informuje o tom portál noviny.sk.

Okamžite na miesto dorazil pyrotechnik, ktorý následne postupne prehľadal všetky autá v časti ulice. Na pomoc priviedli aj policajného psa cvičeného na vyhľadávanie výbušnín. Neznámy páchateľ uviedol aj to, kedy sa má uskutočniť odpálenie. Údajne sa má tak stať 1. októbra v dopoludňajších hodinách.

Hrozba sa nepotvrdila

Po preverení sa uloženie nástražného systému nepotvrdilo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Potvrdila, že na mieste zasahovali traja príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove z Hasičskej stanice Prešov s jedným kusom techniky, ktorí asistovali policajtom pri prehľadávaní zaparkovaných vozidiel na Jarkovej ulici.

„Zaparkované vozidlá boli prekontrolované aj psovodom so špeciálne vycvičeným psom. Uloženie nástražného výbušného systému sa nepotvrdilo,“ povedala Knišová.

„Bezpečnosť občanov zostáva naďalej našou prioritou. Polícia pokračuje v prijatých bezpečnostných opatreniach v súvislosti s výhražnými správami. Reálna hrozba sa nepotvrdila. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Prešove Jana Ligdayová.

Vyhrážky neustávajú, kontroly pokračujú

Vyhrážky bombovými útokmi neustávajú, upozornila na to finančná správa (FS), ktorá zároveň potvrdila informácie o hrozbe.

Finančná správa v pondelok (30. 9.) opäť dostala e-mail s informáciou o hrozbe bombového útoku v jej nešpecifikovaných budovách. Prišiel približne mesiac po poslednej hrozbe. TASR o tom informoval hovorca FS Daniel Súkup.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie