fbpx

Dramatický zásah v horách: Záchranári bojovali o život 89-ročnej ženy

Ilustračné foto. Zdroj: hzs.sk

Horskí záchranári z Kysuckého oblastného strediska v pondelok zasahovali pri kritickom prípade v Oščadnici, časť Švancarovci, kde im žilinské Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby nahlásilo 89-ročnú ženu v ohrození života. Informácie poskytla Horská záchranná služba (HZS) na svojej oficiálnej stránke. Píše o tom agentúra TASR.

Z dôvodu vážnosti situácie bola na miesto okrem horských záchranárov z HZS z Oščadnice vyslaná aj letecká záchranná služba zo Žiliny. Všetky zúčastnené tímy sa snažili o záchranu ženy maximálnym úsilím, no napriek ich odhodlaniu a rýchlemu zásahu sa ženu nepodarilo oživiť.

Resuscitácia prebiehala na mieste, no aj napriek profesionálnemu zásahu bola neúspešná.

K takýmto zásahom dochádza v odľahlých oblastiach Slovenska, kde nie je vždy ľahké poskytnúť rýchlu a efektívnu pomoc. Starší ľudia v horských oblastiach sú častými pacientmi záchranárskych tímov, najmä v prípadoch akútnych zdravotných komplikácií.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie