fbpx

Islamská armáda zasahuje: Izrael tvrdí, že zabil dvoch vodcov palestínskej skupiny

Na snímke útok Izraela na pozície Hizballáhu. Zdroj: X/@Osint613, @theglobal202

Izraelská armáda v pondelok oznámila, že jej ozbrojené sily zabili minimálne dvoch vodcov ľavicovej palestínskej organizácie Ľudový front za oslobodenie Palestíny. Organizácia už predtým informovala, že jej členovia boli zasiahnutí pri útoku v centre Bejrútu, pričom TASR to zverejnila na základe správy agentúry AFP.

Izraelské stíhačky „zasiahli a neutralizovali teroristu“ Nidála Abd al-Ála, vodcu libanonskej pobočky palestínskej organizácie, uviedla armáda vo svojom vyhlásení. Pri útoku zahynul aj Imád Awda, vojenský veliteľ Ľudového frontu za oslobodenie Palestíny v Libanone.

 

Podľa armády a izraelskej kontrarozviedky Šin Bet bol al-Ál zapojený do plánovania rozsiahlych teroristických útokov na okupovanom Západnom brehu Jordánu, ako uvádza portál The Times of Israel (TOI). Bol údajne zodpovedný aj za vlaňajší bombový útok na autobus v meste Bejtar Ilit v Predjordánsku, ako aj za streľbu v meste Huwwára, pri ktorej boli zranení dvaja vojaci.

 

Ľudový front za oslobodenie Palestíny propaguje a vedie ozbrojený boj proti Izraelu, no na rozdiel od palestínskeho militantného hnutia Hamas nie je náboženskou organizáciou.

 

Od polovice septembra zahynulo pri izraelských útokoch na Libanon viac ako 1000 ľudí, informovali libanonské úrady. Medzi obetami sa minulý piatok (27. septembra) ocitol aj vodca hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh, ktorý prišiel o život pri leteckom útoku na juhu Bejrútu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie