fbpx

Bezpečnostná akcia na železnici: Policajti skontrolovali tisíce osôb a odhalili vážne priestupky

Ilustračné foto, koláž. Zdroj: FB/Polícia BA kraj, unsplash

Počas Týždňa bezpečnosti na železnici, ktorý prebiehal od 23. septembra do pondelka, policajti vykonali kontroly rušňovodičov a ďalších zamestnancov zodpovedných za bezpečnosť železničnej dopravy, informuje TASR.

Akciu organizovala Európska asociácia železničných polícií (Railpol) s cieľom zvýšiť bezpečnosť v železničnom sektore prostredníctvom preventívnych opatrení. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

 

Do akcie sa zapojilo 565 príslušníkov Policajného zboru, vrátane 519 železničných policajtov a 46 policajtov z dopravnej polície. „Policajní preventisti počas akcie usporiadali prednášky v školách a iné preventívne aktivity, zamerané na riziká spojené so železničnou dopravou. Kontroly prebiehali aj v spolupráci so zamestnancami železničných spoločností, manažérmi infraštruktúry a pracovníkmi Dopravného úradu,“ uviedla Sláviková.

 

Výsledkom bolo 169 negatívnych dychových skúšok na alkohol u rušňovodičov a 247 u ostatných pracovníkov železničnej dopravy, taktiež s negatívnym výsledkom. Počas akcie bolo skontrolovaných 962 osôb a 768 motorových vozidiel prechádzajúcich cez železničné priecestia.

 

Zistili sme niekoľko porušení zákona, vrátane neoprávneného prechádzania cez koľaje, ignorovania prevádzkových pravidiel na staniciach, prekračovania povolenej rýchlosti pri vjazde na železničné priecestia, nerešpektovania dopravného značenia a nepoužívania bezpečnostných pásov,“ informovala Sláviková a dodala, že celkovo bolo riešených 391 priestupkov. Okrem toho bolo vykonaných 772 dychových skúšok u vodičov a cyklistov, pričom tri z nich boli pozitívne – jednému cyklistovi a dvom vodičom motorových vozidiel.

Súčasťou preventívnych opatrení bola aj kontrola rizikových častí železničnej infraštruktúry, najmä mostov a tunelov, kde sa uskutočnilo 138 kontrol.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie