fbpx

Takmer 100-ročná seniorka zrazila chodkyňu, ktorá na mieste zomrela. Súd vyniesol rozsudok

June Millsová sa stala najstaršou ženou v Spojenom kráľovstve, ktorú usvedčili zo smrti pre nebezpečnú jazdu. 96-ročná seniorka spôsobila smrteľnú nehodu, pri ktorej s autom nekontrolovane vybehla na obrubník a pod kolesami jej auta zahynula o 20 rokov mladšia chodkyňa Brenda Joyceová. Foto: Freepik, X/@AngryBritain

Šoférovanie vo vysokom veku prináša veľké riziká pre všetkých účastníkov premávky. Pred súd sa postavila takmer 100-ročná seniorka, ktorá svojou jazdou zapríčinila tragickú nehodu.

June Millsová sa stala najstaršou ženou v Spojenom kráľovstve, ktorú usvedčili zo smrti pre nebezpečnú jazdu. 96-ročná seniorka spôsobila smrteľnú nehodu, pri ktorej s autom nekontrolovane vybehla na obrubník a pod kolesami jej auta zahynula o 20 rokov mladšia chodkyňa Brenda Joyceová.

June Millsová na súde povedala, že „spanikárila“ a vybehla na obrubník so svojím autom Vauxhall Cora, pričom narazila do dvoch ľudí na chodníku a do stojaceho Jaguara, až kým nezastavila, píše Mirror.

Staršia žena, ktorej vek neumožňuje prejsť viac krokov, pred súdom priznala, že jej jazda bola „hlboko pod štandardom“ v čase, keď narazila do Brendy Joyceovej, ktorá zomrela po tom, čo utrpela vážne zranenie hlavy.

Zdravotníci na mieste vyhlásili 76-ročnú ženu za mŕtvu, pričom ďalšia žena vo veku 80 rokov utrpela ľahké zranenia po havárii vo Formby v Merseyside 2. augusta minulého roka. Dnes sa objavila na Korunnom súde v Liverpoole a dostala 18-mesačný podmienečný trest. 96-ročná seniorka sa tak vyhla väzeniu.

Sudca Simon Medland povedal staršej obžalovanej, že v dôsledku jej veku a zdravotných problémov „by to nikomu neprospelo… alebo by to nebolo spravodlivým výsledkom“, keby ju poslali do väzenia. Nariadil jej tiež zaplatiť pokutu vo výške 1 500 libier (1 800 eur) súdne trovy vo výške 500 libier (600 eur), keďže prípad označil za „úplne tragický“.

Súd vypočul, že Joyceová zomrela na mnohopočetné tupé zranenia po tom, čo si rozbila hlavu o čelné sklo Millsovej auta ešte predtým, ako jej telo skončilo pod podvozkom auta.

Obhajca Millsovej, Tom Gent, tvrdil, že žena mala predtým dobrý charakter. Dodal, že jej pohyblivosť sa po zrážke zhoršila a akceptoval, že v čase zrážky jazdila „vysoko pod štandardom“. Povedal: „Pedál plynu jej spadol pod nohu, spanikárila a nereagovala na to. Jej jazda však bola hlboko pod štandardom.“

Dodal: „Je zničená z toho, že niekomu spôsobila smrť. Teraz sa zdráha opustiť svoj domov a veľmi sa hanbí, že sa postavila pred trestný súd. Je tu skutočná a úprimná ľútosť.“

Súd vypočul, že Millsová mal v čase havárie 95 rokov. Sudca Medland dodal, že nezvládnutie akcelerácie auta je poľutovaniahodným, ale bežným znakom „šoférov vo vysokom veku“.

Po vynesení rozsudku Millsovej povedal: „Počas svojho veľmi dlhého života ste sa nikdy nedopustili trestného činu. Práve naopak… veľa ľudí hovorí o vašej láskavosti, srdečnosti a všeobecnej dobrote.“ Ale dodal: „Súcit tohto súdu musí nevyhnutne spočívať na pani Ensorovej a samozrejme na Brende Joyceovej, ktorá zomrela.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie