fbpx

Záhadný nákup Národnej rady: Za cigarety a zapaľovače vysolila TISÍCE eur. Komu ich zaobstarala?

Ilustračné foto. Zdroj: TASR - Martin Baumann, Freepik

Národná rada zaobstarala cigaretové výrobky za desiatky tisíc eur. Je otázne, na čo ich bude potrebovať. Kancelária sa k veci zatiaľ nevyjadrila.

V čase plánovanej konsolidácie verejných financií a uťahovania opaskov sa robia zaujímavé nákupy. Vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) sa objavil dokument pod číslom 23841 – IPT.

Predmetom mal byť nákup tabakových a bezdymových výrobkov, ako aj fajčiarskych potrieb v sume viac ako 60-tisíc eur. Objednávku vystavila kancelária Národnej rady SR. Informáciu priniesol portál Interez.

„Predmetom tejto zákazky je dodávanie: a) Spotrebiteľských balení cigariet (20 kusov cigariet v 1 krabičke) a spotrebiteľských balení bezdymových tabakových výrobkov HEETS (20 kusov tabakových náplní v 1 krabičke), b) Priesvitných zapaľovačov s obyčajným plameňom, piezoelektrických, o rozmeroch cca 2,2 x 1 x 8,“ píše sa v oznámení.

Vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) sa objavil dokument pod číslom 23841 – IPT. Predmetom mal byť nákup tabakových a bezdymových výrobkov, ako aj fajčiarskych potrieb v sume viac ako 60-tisíc eur. Objednávku vystavila kancelária Národnej rady SR. Foto: uvo.gov.sk

NR SR vyberala len z jednej ponuky, ktorej hodnota bola odhadnutá na 51 015 eur, avšak za nákup nakoniec zaplatila 60 267,60 eur. Nákup dopĺňa informácia, že obstarávanie nie je financované z fondov Európskej únie.

Kancelária NR SR sa zatiaľ k dôvodom nákupu nevyjadrila, stanovisko poskytol ÚVO.

„Úrad pre verejné obstarávanie sa uvedenou zákazkou nezaoberá, na stránke úradu sú iba zverejnené dokumenty k tomuto obstarávaniu v profile verejného obstarávateľa, pretože všetci verejní obstarávatelia majú svoj profil a prostredníctvom tohto profilu si plnia svoje informačné povinnosti vyplývajúce z právnych predpisov. Vyjadrenie k financiám, ktoré boli využité na nákup, prosím smerujte na verejného obstarávateľa, v tomto prípade: Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie