fbpx

Ošetrovateľ levov nezavrel bezpečnostnú mriežku na klietke a prišiel o život. Leva ihneď zastrelili

Ilustračná fotografia/Zdroj: pixabay.com

V zooparku v meste Abeokuta v Nigérii došlo v sobotu večer (28. septembra) k obrovskému nešťastiu. Po záverečnej hodine sa v priestoroch zoo nachádzali hostia, ktorým chcel 35-ročný ošetrovateľ levov ukázať kŕmenie týchto zvierat zblízka.

Nápad sa mu však stal osudným a jeden z levov mu rozhrýzol krk. Ďalším útokom pohotovo zabránili ostatní zamestnanci, ktorí zviera ihneď zastrelili.

Hovorca miestnej polície vo vyhlásení uviedol, že „lev mužovi spôsobil vážne smrteľné zranenia na krku“. Leva podľa jeho slov museli zastreliť, aby uvoľnil zovretie.

„Ošetrovateľ, ktorý sa so zvieraťom očividne cítil dobre, nechal otvorenú bezpečnostnú ochrannú bránu a pristúpil k kŕmeniu zvieraťa. Zviera ho napadlo a muž na mieste zomrel. Aby sa predišlo ďalšiemu zmrzačeniu tela, personál parku zviera okamžite zastrelil.“

Daily Post Nigeria uvádza, že vedenie zoo vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine zosnulého a uistilo verejnosť, že poskytujú najväčšiu možnú úroveň ochrany  a bezpečnosti pre všetkých návštevníkov, ale aj pracovníkov. Zoologická záhrada patrí nadácii nigérijského prezidenta a aktuálne v nej žije 140 zvierat.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie