fbpx

Mnohí Slováci prišli kvôli podvodu o milióny. Dlhopisy od TEJTO firmy sa im nevyplatili, získajú odškodné?

Ilustračná fotografia (Zdroj: FREEPIK)

Stovky ľudí na Orave a Liptove sa stali obeťami podvodu. Pred pár rokmi si totiž vo veľkom nakúpili dlhopisy firmy, ktorá im sľúbila 9-percentný výnos. Z výnosu nakoniec nebolo nič a firma dnes mieri do konkurzu. Našťastie existuje možnosť, že poškodení budú odškodnení. Preto teraz advokáti vyzývajú všetkých poškodených, aby sa prihlásili.

Viacerí Slováci zostali poriadne šokovaní po tom, ako sa dozvedeli, že sa stali obeťami podvodu. Prišli o nemalé sumy za to, že nakupovali dlhopisy od firmy Rubin. Firma peniaze od ľudí posielala svojím blízkym firmám. Teraz bankrotuje a smeruje do konkurzu. O prípade informoval portál tvnoviny.sk s tým, že poškodení počítajú miliónové škody.

Ako uvádza portál, súd stihne predbežne zaistiť majetok štatutárov aj spriaznených eseročiek, kde mali peniaze ľudí skončiť. Poškodených ľudí sa možno podarí aspoň čiastočne odškodniť. Uviedla to advokátka poškodených Michaela Pagáčiková s tým, že už sa podarilo zaistiť nejaký majetok, ktorý by mohol slúžiť na odškodnenie.

Poškodený sa majú prihlásiť

Advokátska kancelária nedisponuje zoznamom všetkých poškodených. Vie len o tých poškodených, ktorí sa prihlásili do konkurzu. Preto vyzýva aj ostatných, aby sa ozvali. Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Môžeme potvrdiť, že okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Martine v uvedenej súvislosti vedie trestné konanie,“ uviedla pre televíziu hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Prípad sa rieši vo viacerých súdnych sporoch, potvrdil zástupca spoločnosti. Nakoniec by však mohol mať pre poškodených dobrý koniec. Hodnota zaisteného majetku (domy, stavby, pozemky, či kaviarne) by mohla pokryť podstatnú časť stratených peňazí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie