fbpx

Poslankyňa NRSR Holečková: „Ospravedlnenie Huliaka je nedostatočné a nedôstojné“

Nezaradená poslankyňa NR SR Martina Holečková (vľavo) označila ospravedlnenie Rudolfa Huliaka (SNS, vpravo) za nedôstojné. Zdroj: TASR

Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR Martina Holečková uviedla, že ospravedlnenie Rudolfa Huliaka (SNS) za vyjadrenia na adresu Lucie Plavákovej z Progresívneho Slovenska sú nedostatočné a nedôstojné, uvádza denník SME.

Podľa nej Huliak síce povedal, že sa ospravedlňuje všetkým ženám, ktorých sa jeho výrok dotkol, no dodal, že má čisté svedomie a dobre spáva. Podľa Holečkovej to dokazuje, že si Huliak svoje konanie v skutočnosti neuvedomuje: „Vyzývam preto poslanca Huliaka, aby sa zachoval ako chlap, ospravedlnil sa konkrétne poslankyni Lucii Plavákovej (PS), ktorej hanlivé slová adresoval, a verejne vyhlásil, že zmení svoje správanie k ženám,“ uviedla Holečková.

Poslankyňa zároveň informovala, že petícia Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien, ktorú spustila spoločne s poslankyňami z SaS Máriou Kolíkovou a Vladimírou Marcinkovou, už prekonala hranicu 20-tisíc podpisov. K signatárom sa pridali aj viaceré osobnosti verejného života, medzi nimi napríklad bývalá diplomatka Magda Vášáryová, herečky Zuzana Fialová, Zdena Studenková a Zuzana Vačková, herec Richard Stanke, výtvarníčka Ivana Šáteková, karikaturista Martin Šútovec, hudobníci Braňo Jobus a Braňo Kostka a aj predseda Asociácie súčasného divadla René Parák.

Poslanec Rudolf Huliak sa počas nedeľňajšej relácie STVR O 5 minút 12 ospravedlnil za svoje vyjadrenia o poslankyni PS v parlamente a vyjadril ľútosť nad tým, že jeho slová mohli zraniť ženy a pripísal ich emotívnemu rozpoloženiu po úmrtí priateľa. „Bolo odo mňa neslušné takto sa vyjadrovať. Môj výrok nebol vulgárny, len som použil výraz zo živočíšnej ríše, lebo robím po horách. Ale budem hájiť a chrániť život akýkoľvek, lebo je to dar. Moje expresnejšie vyjadrenia z hory nebolo na mieste. Ale mala by sa ospravedlniť aj poslankyňa Plaváková. Podľa mňa, tu by malo KDH kričať a ochraňovať život, a mňa začali osočovať,“ povedal Huliak.

Poslankyňa PS Lucia Plaváková ešte minulý týždeň avizovala podanie podnetu na Ústavný súd SR, nakoľko sa považuje za obeť šikany. Spolu s tým uviedla, že plánuje podať aj civilnú žalobu na poslanca Huliaka za jeho urážlivé vyjadrenia na pôde parlamentu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie