fbpx

Takéto počasie náš čaká prvé októbrové dni. Pozor si treba dať na mráz a hmlu

Jeseň ponúka množstvo plodov na doplnenie vitamínov. Zdroj: Unsplash

Vstupujeme do nového pracovného týždňa, ktorý bude zároveň i prvým októbrovým. V tieto dni je potrebné počítať s chladnejším počasím. Väčší pozor by si mali dávať predovšetkým šoféri, pretože zrána už treba očakávať i hmlu. 

„Počasie u nás v pondelok bude ovplyvňovať chladný vzduch. V ňom sa stred tlakovej výše presunie zo strednej Európy nad Pobaltie,“ informuje portál imeteo.sk. V pondelok (29. septembra) teda očakávame jasné až polojasné počasie. Na niektorých miestach sa objaví aj zväčšená oblačnosť. Vodiči by si mali dávať pozor aj na rannú hmlu, ktorá bude na niektorých miestach mrznúca.

Tento týždeň bude teda naďalej chladno. Na niektorých miestach budú teploty o viac ako 5 stupňov Celzia nižšie oproti dlhodobému priemeru. Maximálna denná teplota v pondelok vystúpi v rozmedzí od +12 stupňov Celzia do +17 stupňov Celzia. Chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami, kde sa očakáva teplota +10 stupňov Celzia až +12 stupňov Celzia. Na väčšine Slovenska bude fúkať slabý vietor. Len na východe od severu to bude vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s.

Zvyšok týždňa sa bude niesť v podobných teplotách a neočakáva sa žiadne výrazne oteplenie. „Napríklad už z pondelka na utorok sa očakávajú nočné teploty aj na úrovni -4 stupňov Celzia. Od stredy bude počasie ovplyvňovať studený front, takže nočné teploty pôjdu nad bod mrazu,“ dodáva portál imeteo.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie