fbpx

Policajná razia v centre Bratislavy: Do klubu nabehli kukláči, držali ľudí pri stene

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Trnavský kraj

V noci z piatka na sobotu (z 27.9. na 28.9.) prebehla veľká policajná akcia v bratislavskom nočnom podniku WAX2. Po medializovaní prípadu sa k veci rozhodla vyjadriť aj samotná polícia. Na viacerých miestach v priestoroch podniku boli zaistené plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Päť osôb bolo obmedzených na osobnej slobode, informuje polícia na sociálnej sieti.

Zábava sa zmenila na peklo

Návštevníci podniku tvrdia, že si v osudnú noc namiesto zábavy prešli peklom. Potom, ako sa v médiách objavili vyjadrenia ľudí, ktorí zažili brutálnu nočnú raziu v bratislavskom klube, reagovala k prípadu aj polícia, ktorá poskytla detailné informácie.

Na úvod polícia potvrdila, že v sobotu 28. septembra sa krátko pred 00.30 h v jednom z podnikov v centre Bratislavy uskutočnila súčinnostná akcia, na ktorej sa na základe žiadosti príslušníkov Finančnej správy Slovenskej republiky, zúčastnili okrem mobilnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru aj policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I.

„Akcia bola zameraná na kontrolu vydávania príjmových dokladov ako aj problematiku e-kasy, pričom policajti prvého bratislavského okresu sa zamerali na odhaľovanie násilnej ako aj drogovej trestnej činnosti,“ uviedla v príspevku polícia.

Počas akcie boli údajne v priestoroch podniku zaistené plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. „Vrecká policajti zaistili u viacerých osôb, ale napríklad aj na DJ-skom pulte či na tanečnom parkete, kam ich návštevníci podniku odhodili po príchode policajtov. Pravdepodobnú prítomnosť omamných a psychotropných látok vo vreckách na mieste označili aj služobné psy, špecializované na odhaľovanie omamných a psychotropných látok,“ tvrdí polícia. Zaistené predmety boli následne zaslané Kriminalistickému a expertíznemu ústavu Policajného zboru k ďalšiemu expertíznemu skúmaniu.

Napokon bolo skontrolovaných viacero osôb, pričom celkovo päť osôb bolo obmedzených na osobnej slobode a eskortovaných na policajné oddelenie, za účelom vykonania ďalších procesných úkonov.

„Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného prechovávania omamnej a psychotropnej látky v piatich prípadoch. Po vykonaní potrebných úkonov boli osoby prepustené na slobodu,“ informovala. „Vyšetrovanie naďalej pokračuje, vyvodením trestno právnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám sa policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I naďalej zaoberajú,“ dodala.

Cez dve hodiny stáli tvárou k stene, nemohli ani zložiť ruky

Sklamaní návštevníci klubu pre portál Startitup.sk opísali nepríjemnú skúsenosť. Tvrdia, že otočení čelom k stene museli stáť zhruba 2,5 hodiny.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie