fbpx

Len 15 minút denne: TAKTO bojovali proti CELULITÍDE staroveké Číňanky

Ženy bojujú s celulitídou. Zdroj: Pexels

Celulitída sa týka približne 85 % žien nad 20 rokov, a to nielen tých s nadváhou. Ako s ňou účinne a bez nákladov bojovať?

Celulitída môže súvisieť s hormonálnymi problémami, zlou stravou alebo nedostatkom pohybu, ale môže mať aj genetický pôvod. Informuje dnes24.sk.

Najčastejšie sa objavuje na stehnách, zadku a bruchu, ale môže sa vyskytnúť aj na lýtkach, rukách a chrbte. Tento problém sa prevažne týka žien, no postihuje aj približne dve percentá mužov.

Je mylné domnievať sa, že celulitída sa týka iba ľudí s nadváhou alebo obezitou. Mnoho štíhlych žien s ňou bojuje, a v niektorých prípadoch sa s ňou stretávajú už aj tínedžerky.

Medzi základné fakty o celulitíde patrí aj to, že nie je nebezpečná. Hoci môže signalizovať niektoré zdravotné problémy, predovšetkým hormonálne, väčšina žien sa jej chce zbaviť. Aj keď boj s celulitídou nie je motivovaný zdravotnými dôvodmi, esteticky pôsobí nevhodne. Kozmetický priemysel to veľmi dobre vie a na trhu sú dostupné mnohé kozmetické produkty, ktoré sľubujú odstránenie celulitídy.

Existujú aj špeciálne prístroje a procedúry, ktoré pomáhajú redukovať alebo dokonca eliminovať „pomarančovú kôru“. Avšak, existuje aj domáce riešenie, ktoré je omnoho cenovo dostupnejšie.

Kefa dokáže zázraky!

Ako uvádza server kobieta.onet.pl, ide o trenie a masírovanie tela špeciálnou kefou s prírodnými štetinami, postup známy už zo starovekej Číny. Kefa je pritom jediným výdavkom. Pri použití otvára vlákna kefy póry v pokožke, zlepšujú jej stav a pomáhajú zbaviť sa toxínov.

Tento domáci rituál spočíva v jemných kruhových pohyboch v smere hodinových ručičiek. Začnite pri chodidlách a pomaly prechádzajte po celom tele, vynechajte však tvár. Na miestach s hrubšou pokožkou môžete pritlačiť o niečo silnejšie. Na záver sa odporúča osviežujúca studená sprcha a natretie pokožky olejom.

Dávajte si pozor na vyrážky, infekcie, rany, pľuzgiere alebo spálenú pokožku.

Tento postup, ktorý by sa mal stať súčasťou vašej dennej rutiny, pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky, čím zanecháva pleť hladšiu a jemnejšiu. Má tiež relaxačné účinky na celé telo, znižuje napätie a zlepšuje krvný obeh.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie