fbpx

Katastrofa na obzore: Silný vietor zasiahne Slovensko, tieto oblasti sú v pohotovosti

Zdroj: Pexels/Jeffrey Czum, Castorly Stock

Meteorológovia upozorňujú na blížiaci sa nárazový vietor, ktorý môže počas nedele (29.9) zasiahnuť juhovýchodné Slovensko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre niekoľko okresov vrátane Rožňavy, Košíc, Trebišova, Michaloviec a Vranova nad Topľou. Predpokladá sa, že vietor v týchto oblastiach môže dosiahnuť rýchlosť až 75 km/h, a to v období od 4.00 do 18.00 hodiny. Informuje o tom agentúra TASR.

Meteorológovia upozorňujú, že takéto silné nárazy vetra môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu, ako napríklad popadané stromy alebo poškodené strechy. Obyvatelia postihnutých okresov by mali byť obozretní a zabezpečiť si voľné predmety, ktoré by mohol vietor odfúknuť. Hoci varovanie je na úrovni prvého stupňa, meteorológovia pripomínajú, že situácia môže byť potenciálne nebezpečná, najmä v otvorených oblastiach.

 

Zdroj: Reprofoto/shmu.sk

Na západnom Slovensku a v Bratislave už silné vetry nedávno spôsobili škody, a meteorológovia vyzývajú obyvateľov, aby boli pripravení na možné komplikácie. Podobné podmienky ako v týchto okresoch sa očakávajú aj v iných častiach krajiny, preto je dôležité sledovať aktuálne informácie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie