fbpx

Dermatológ odhalil pravdu o tmavých kruhoch pod očami: Sú znamením skrytého problému

Zdroj: Wikipedia Commons, Karolina Kaboompics

Mladá žena bola prekvapená, keď sa dozvedela, že tmavé kruhy pod očami sú prejavom závažného zdravotného problému.

Podľa dailymail.co.uk, Lauren Garkow, 25-ročná študentka medicíny z Los Angeles, navštívila dermatológa, ktorý ju informoval, že jej tmavé kruhy pod očami sú spôsobené alergiami.

„Pozrel sa na mňa a povedal: ‚Máte v rodine alergie‘,“ zdieľala Lauren online.

Keď sa dermatológ spýtal, či chce vedieť, ako zistil, že jej rodina trpí alergiami, ukázal na tmavé „alergické kruhy“ pod jej očami. Vysvetlil, že tento jav, známy ako periorbitálna hyperpigmentácia, je spôsobený preťažením krvných ciev, ktoré produkuje tmavší pigment.

Lauren, ktorá si myslela, že jej tmavé kruhy sú výsledkom nedostatku spánku, nemohla uveriť, že za tým môže byť zdravotný problém.

Chcete mi povedať, že som celý život mala tmavé kruhy a dalo sa im predísť?“ vyhlásila. Neskôr priznala, že jej rodina má naozaj históriu astmy, sennej nádchy a ekzému, čo dermatológ považoval za dobrú správu, pretože by sa problém mohol vyriešiť.

V závislosti od toho, aký typ alergií máte, môžeme identifikovať príčinu a zbaviť sa ich,“ cituje Lauren svojho lekára.

Lauren zistila, že existujú aj iné príznaky alergií, ktoré sa prejavujú na tvári, ako sú Morganové línie (vrásky pod očami) a vodorovná ryha cez nos, známa ako alergický pozdrav.

Austrálska výživová odborníčka Fiona Tuck tiež upozornila na to, že tmavé kruhy pod očami môžu byť spôsobené genetickými predispozíciami, nedostatkom živín, autoimunitnými ochoreniami, celiakiou, dehydratáciou, únavou alebo potravinovými intoleranciami.

Podľa nej je dôležité určiť príčinu tmavých kruhov, pretože po odstránení spúšťača môžu kruhy zmiznúť alebo byť výrazne redukované. Dodáva, že zdravá strava, dostatočný príjem tekutín a pravidelná fyzická aktivita tiež podporujú zdravý vzhľad pokožky okolo očí.

Pre tisíce ľudí, ktorí trpia chronickými tmavými kruhmi, bolo prekvapivé zistenie, že príčinou môžu byť problémy s imunitným systémom a nie len únava či nedostatok spánku.

Lekári odporúčajú profesionálne vyšetrenia, aby sa určila konkrétna príčina tmavých kruhov a našlo vhodné riešenie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie