fbpx

Trump obviňuje Google z manipulácie správ a varuje pred trestným stíhaním po opätovnom zvolení

Na snímke Donald Trump (vľavo). Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR, Pixabay.com

Republikánsky prezidentský uchádzač Donald Trump v piatok obvinil spoločnosť Google, že jej internetový vyhľadávač zobrazuje výhradne negatívne správy o ňom. Zároveň varoval, že ak bude opäť zvolený do Bieleho domu, požadovať bude trestné stíhanie voči tejto spoločnosti. TASR informuje na základe správy AFP.

Trump vo svojom príspevku na sociálnej sieti Truth Social uviedol, že Google zobrazuje len pozitívne články o demokratickej prezidentskej kandidátke Kamale Harrisovej. Svoje tvrdenia však nepodložil žiadnymi dôkazmi.

 

Spoločnosť Google sa zatiaľ k týmto obvineniam nevyjadrila, informovala AFP. Google neposkytuje podrobnosti o tom, ako funguje softvér, ktorý riadi vyhľadávač, avšak faktory ako aktuálnosť a popularita tém môžu ovplyvniť výsledky vyhľadávania spravodajských článkov.

 

Trump je v súčasnosti centrom viacerých trestných konaní, ktorým čelí obvineniam, ako sú sexuálne zneužívanie, podplácanie pornoherečky, zasahovanie do volieb a marenie pokojného prechodu moci po svojej porážke prezidentom Joe Bidenom v posledných voľbách.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie