fbpx

Žena konzumuje iba sardinky: Ako to pôsobí na jej telo?

Žena sa rozhodla jesť iba sardinky, čo malo efekt na jej telo. Zdroj: Facebook/Gigi Jane Crummett; Pexels

Dokážete si predstaviť, že by ste celé mesiace jedli stále to isté jedlo? Ak by ste sa na to odhodlali, pravdepodobne by ste si vybrali niečo chutné. Jane však zvolila dlhodobú stravu pozostávajúcu výlučne z konzervovaných sardiniek, píše čas.sk.

Tvrdí, že zmeny v jej tele sú neuveriteľné. Jane Crummettová, ktorá trpela extrémnymi bolesťami nôh, zápalmi a závislosťou na jedle, sa rozhodla zásadne zmeniť svoj životný štýl. Táto 62-ročná vojenská terapeutka na dôchodku, ktorá kedysi vážila približne 107 kg, trpela plantárnou fasciitídou, čo jej sťažovalo chôdzu.

V roku 2020 sa rozhodla pre diétu, vďaka ktorej schudla 30 kg, no váha sa jej neskôr vrátila. Preto sa rozhodla skúsiť niečo nové. V máji, keď vážila 89 kg, sa rozhodla pre 72-hodinový pôst založený na sardinách, ktorý odporučila doktorka Annette Bosworthová. Táto metóda má naštartovať metabolizmus a posunúť telo do stavu pokročilej ketózy, čo zvyšuje spaľovanie tukov. Jane však nezostala len pri trojdňovej diéte, ale pokračovala s ňou celé mesiace.

„Ľudia si myslia, že som sa zbláznila,“ uviedla. Každý deň skonzumuje štyri konzervy sardiniek a dopĺňa ich MCT olejom, pričom prijíma asi 1 500 kalórií denne, takže podľa nej „nehladuje“. Tvrdí, že táto strava jej prinavrátila energiu, znížila hladinu cukru v krvi a zmiernila bolesti. Počas prvých dvoch týždňov stratila 5 kilogramov tekutín.

Britský doktor však upozorňuje, že takáto diéta môže byť dlhodobo škodlivá. Napriek tomu, že sardinky obsahujú len malé množstvo ortuti, časom sa môže v tele hromadiť. Navyše, sardinky neobsahujú žiadnu vlákninu, ktorá je nevyhnutná pre zdravé trávenie. Dr. Masarat Jilani varuje, že nedostatok vlákniny môže viesť k zápche a nadbytočný príjem soli, ak sú sardinky solené, môže zvýšiť krvný tlak a zaťažiť obličky. Zdravá a vyvážená strava, vrátane aspoň piatich porcií ovocia a zeleniny denne, je pre udržanie dobrého zdravia kľúčová. Ak máte pochybnosti o svojej strave, mali by ste sa poradiť s lekárom alebo dietológom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie