fbpx

Minister vnútra má prísť informovať o opatreniach v súvislosti s migráciou

Na snímke minister vnútra SR Ivan Šimko poèas 2. rokovania vlády SR v Bratislave 23. mája 2023. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Zdroj foto: TASR

Minister vnútra Ivan Šimko má prísť do parlamentu informovať o stave ochrany štátnych hraníc, počte nelegálnych migrantov, ktorí prekračujú naše hranice, ako aj o spôsobe ich kontroly a identifikácie pôvodu a opatreniach na predchádzanie nelegálnej migrácie. Zaviazali ho k tomu poslanci Národnej rady (NR) SR, ktorí schválili návrh na doplnenie programu aktuálnej schôdze. Návrh predložil Milan Mazurek (nezaradený).

Mazurek tvrdí, že juhozápadnú hranicu Slovenska denne prekračuje množstvo nelegálnych migrantov. Občania okresov Nové Zámky, Komárno či Levice podľa neho potrebujú vedieť, kedy vláda začne riešiť túto záležitosť. Minister by mal o téme informovať parlament v stredu (14. 6.) po obednej prestávke.

Polícia už informovala, že eviduje nárast počtu nelegálnych migrantov v prihraničnej oblasti Nitrianskeho kraja. Od začiatku toho roka do začiatku júna ich zadržala viac ako za celý rok 2022. Dosiaľ polícia nezaznamenala zo strany cudzincov žiadne protiprávne konanie. Napriek tomu prijala viacero opatrení. Všetky osoby, ktoré nelegálne prekročili hranicu, sú preverované vo vnútroštátnych a európskych informačných systémoch.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie