fbpx

TIPY NA VÝLETY: Objavte s Flopym Tajomstvo Kapitána Nema, vyrazte za dinosaurami alebo sa straťte v gigantickom bludisku

Na tieto výlety len tak nezabudnete. Zdroj: Dinopark, TV Spark

Vyrazte s rodinou na jesennú návštevu košického Dinoparku, vžite sa do úlohy obra medzi slovenskými miniatúrami alebo preverte svoju odvahu s kapitánom Nemom v únikovej miestnosti spolu s Flopym. Dávku exotiky si vychutnáte pri Bojnickom zámku, v Trenčíne si môžete užiť letecký simulátor, Slovenský raj vám ponúkne rozhľadňu, na ktorú vyleziete aj v žabkách a na Liptove si vás zas preverí gigantické drevené bludisko s výhľadom na Liptovskú Maru.    

Leaving room a Tajomstvo Kapitána Nema


Trúfate si na escape room? Pokiaľ áno, tak v Petržalke na Kopčianskej máte ideálnu možnosť, ako si tento adrenalín vyskúšať a zároveň posunúť level odvahy na ďalšiu úroveň.

Odhaliť tajomstvo kapitána Nema môžu deti už od 7 rokov. Pripravené sú ľahšie, ale stále rovnako dobrodružné úlohy, stredný level obsahuje o niečo náročnejšie skúšky, no je tou najlepšou voľbou pre rodiny s deťmi aj premiérových návštevníkov. Bez ohľadu na to, koľkokrát ste sa v escape room už ocitli, ten najnáročnejší level vám nedovolí vydýchnuť a priláka aj tých, ktorí podobný zážitok nikdy predtým nezažili.

Čakajú na váš hlavolamy, logické úlohy, šifry, kreatívne zadania aj adrenalínové podmorské nástrahy.

Cena

  • Escape room Tajomstvo kapitána Nema a Záhada grófa drakulu za 69 €
Zdroj: Leaving room

Park Mini Slovensko

Stálu výstavu detailne prepracovaných modelov ikonických slovenských pamiatok a dominánt môžete navštíviť v Liptovskom Jáne. V okolí parku natrafíte na hromadu možností ubytovania, takže ak sa sem rozhodnete vydať na víkend, Mini Slovensko môžete mať rovno pod oknami.

Umeleckí experti vytvorili viac ako dvadsať modelov a inšpiráciou im bol prakticky každý kút Slovenska. Okrem Bratislavského hradu, Hradu Strečno, Bojnického zámku či Vlkolínca sa do parku dostali aj o trochu menej známe miesta.

Deti zbožňujú modely železničných staníc Dobšinská ľadová jaskyňa a Červená Skala, no ešte väčšmi ich uchváti Záhradná železnica v realistickom pohybovom, zvukovom aj vizuálnom prevedení. Nechýba ani taká Urbanova veža z Košíc, levočská radnica, kežmarská zvonica, ľudovú architektúru dopĺňajú Čičmany a Tekov-Ihráč a najpestrejšou miniatúrou je jednoznačne malacká synagóga.

Cena

  • dospelý – 6 ‎€
  • dieťa 3 až 15 rokov – 4 €
  • študent do 26 rokov – 4 €
  • starobný dôchodca – 4 €
  • ZŤP, ZŤP – S – 4 €
Zdroj: Facebook/MINI SLOVENSKO ASKP

Dinopark Košice

Súčasťou ZOO v Košiciach je aj park, v ktorom sa nielen deti prenesú do dávnej minulosti. Gigantické dinosaury, ozrutné prenikavé zvuky a kopa paleontologických atrakcií sú zárukou celodenného programu s výnimočnými zážitkami.

Deti si môžu na piesočnatom nálezisku doslova vyhrabať stáročia ukryté kostry dinosaurov, prezrieť si môžete expozíciu v pavilóne Cesta do minulosti, kde sú vystavené exponáty a nálezy zo skutočných výprav.

Pre odvážnejších majú pripravené špeciálne filmy v 3D kine, ktoré navodia dokonalé ilúzie zo sveta dinosaurov. Len málokto z Dinoparku odíde bez zážitkových fotografií, fotografovať môžete na každom kroku a konkrétne pre zvečnenie spomienok slúžia napríklad Fotovajce či Fotolavička.

Cena

  • dospelý – 8 €
  • žiaci, študenti, dôchodcovia – 5 €
  • deti od 2 do 6 rokov – 3,50 €
  • deti do 2 rokov – zdarma
  • dospelí ZŤP – 4 €
  • deti ZŤP – 2 €
  • sprievodca ZŤP – zdarma
  • rodina 2+2 – 21 €
  • rodina 2+3 – 25 €
  • pes – 3 €
Zdroj: Facebook/DinoPark

Interaktívne letecké múzeum

Na trenčianskom letisku vzniklo múzeum legendárnych československých lietadiel, ktoré si návštevníci môžu obzrieť úplne zblízka.

Piloti vám takisto exponáty radi predvedú priamo vo vzduchu, keďže múzeum sa špecializuje na stále funkčné stroje. Ak aj vás láka riadenie, potom určite nezabudnite vyskúšať letecký simulátor, ktorý z vás na moment urobí pravého pilota.

 

Zdroj: Facebook/Letecké múzeum Hangár X

Arakovo

Vo svete exotických vtákov sa ocitnete kúsok od Bojnického zámku a osobne sa môžete zoznámiť s viac ako 70 druhmi, z ktorých každý má svoje meno aj svojrázne vlastnosti.

Nájdete tu najväčšiu aru na svete aj zobákorožce bielochvosté, ktoré sú na Slovensku unikátom. Vstup do Arakova vám umožňuje papagáje hladkať, kŕmiť či dokonca sa s nimi fotiť. Keďže ide o vytrénované a bezpečné papagáje, vítané sú aj malé deti, ktorým sa papagáj môže posadiť napríklad aj na hlavu, prípadne si takisto môžete užiť scénku holubej ženy z filmu Sám doma. Odvahe sa medze nekladú.

Cena

  • 1 osoba – 10 €
  • 2 osoby – 10 €
  • rodinný vstup 3 osoby – 25 €
  • rodinný vstup 4 osoby – 30 €
    • každá ďalšia osoba – 5 €
  • deti do 5 rokov – zadarmo
Zdroj: https://www.arakovo.sk/

Rozhľadňa Košiarny Briežok

Ak patríte k fanúšikom rozhľadní, ale turistika nie je pre vás to pravé orechové, v tom prípade si návštevu tejto rozhľadne nemôžete nechať ujsť. Nachádza sa neďaleko Spišskej Novej Vsi a k jej tesnej blízkosti sa vyveziete pohodlne autom až na parkovisko.

Celkovo dosahuje výšku osem metrov a jej špecialitou je lákavá lezecká stena, ktorá predstavuje súčasne jedinú krytú stranu veže. Hneď vedľa rozhľadne je vybudovaná reštaurácia s terasou, detským ihriskom, preliezkami, hojdačkami a nechýbajú ani ležadlá a piknikové stoly.

Zdroj: slovenskycestovatel.sk

Labyrinth Liptoventure

Najväčšie drevené bludisko nájdete na Liptove v zábavnom parku Liptoventure len niekoľko minút od Tatralandie. Náročnosť bludiska závisí predovšetkým od toho, ako dlho sa plánujete kochať samotným bludiskom, keďže najviac času zvyčajne zaberie samotné fotografovanie. V priemere sa však von dostanete do 25 minút a tí najrýchlejší to zvládnu často aj pod 10 minút.

Na úspešnom konci bludiska na váš čaká ešte výstup na malú vežičku, z ktorej bez problémov dovidíte na Liptovskú Maru a okolie.

Cena

  • dospelý – 8 €
  • deti – 5 €
Zdroj: liptoventure.sk
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie