fbpx

Na Kysuciach zaistili v poľskej dodávke cigarety. Išlo o viac ako dva milióny kusov

Ilustračná fotografia. Finančná správa na letisku v Piešťanoch zadržala pašované cigarety. Zdroj: TASR

V rámci akcie s krycím názvom JUH zaistili v pondelok (23. 9.) príslušníci finančnej správy v Krásne nad Kysucou (okres Čadca) viac ako dva milióny cigariet. Boli bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou.

Pre TASR o tom informoval hovorca FS Daniel Súkup. Priblížil, že tabakové výrobky zaistili príslušníci FS v dodávke s poľským evidenčným číslom.

„Na základe predbežných súhlasov prokurátora Okresnej prokuratúry Čadca a sudcu pre prípravné konanie bola vykonaná prehliadka dodávky. Pri prehliadke boli zaistené cigarety v celkovom množstve 2.248.000 kusov. Všetky boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou,“ spresnil Súkup.

Zadržali aj muža vo veku 54 rokov, ktorý bol následne obmedzený na osobnej slobode. „Uvedeným konaním, s úmyslom zadovážiť si neoprávnený majetkový prospech, vznikol Slovenskej republike finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v celkovej výške minimálne 334.648,52 eura,“ uviedol hovorca FS.

Po dokončení prehliadky a zabezpečení dôkazov bolo povereným pracovníkom FS začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie uvedenej osobe z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie