fbpx

Obchodná inšpekcia sťahuje zo slovenského trhu dva výrobky určené pre deti. Môžete ich vrátiť späť do predajne

Slovenská obchodná inšpekcia sťahuje z predaja nebezpečné výrobky. Ilustračná fotografia: soi.sk

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) sťahuje z trhu dva nebezpečné výrobky. Konkrétne ide o detské postieľky, v ktorých je ohrozená bezpečnosť detí. Spotrebitelia môžu tieto produkty vrátiť do predajne a dostanú naspäť svoje peniaze, prípadne si ho môžu vymeniť za iný, bezpečný. 

Inšpekcia varuje spotrebiteľov pred detskou postieľkou CORNER BABYBETT, konkrétne ide o model LUCA 22-252-F3-2, Art.Num.: 22-252, Los-Num: H15, ktorý má pôvod v Nemecku. Podľa obchodnej inšpekcie je postieľka nedostatočne konštrukčne vyhotovená a môže dôjsť k pádu dieťaťa z postieľky.

Zdroj: soi.sk

 

Zdroj: soi.sk

 

Druhým nevhodným výrobkom je taktiež detská postieľka. Tentokrát však od poľskej firmy Drewex. Nebezpečný je v tomto prípade model Žirafa, Batch Num: 05-12-2022 A. „Z dôvodu nedostatočného konštrukčného vyhotovenia detskej postieľky môže dôjsť k pádu dieťaťa z postieľky a následným fraktúram či otrasu mozgu, ku kožným laceráciám v dôsledku ostrých hrán, zaseknutiu hlavy, či končatín v dôsledku veľkých medzier medzi bočnicami, či zaškrteniu dieťaťa pri zachytení oblečenia na vnútorných častiach postieľky,“ informuje SOI na webovej stránke.

Zdroj: soi.sk
Zdroj: soi.sk

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie