fbpx

Toto mesto ponúka ubytovanie pre ľudí ZADARMO. Chce tak prilákať nových obyvateľov

Nemecké mesto ponúka ubytovanie zadarmo. Ilustračná fotografia: pixabay.com

Nemecké mesto Guben stratilo za posledné roky takmer polovicu obyvateľstva. Aktuálne na tomto mieste žije iba niečo vyše 16-tisíc ľudí. Radnica však prišla s nezvyčajným nápadom, ako prilákať nových občanov.

Pre záujemcov zriadili skúšobné ubytovanie, ktoré je úplne zadarmo a ľudia tak majú dostatok času rozhodnúť sa, či v mestečku zostanú žiť.

„Radnica mestečka si na skúšobné bývanie dohodla takmer 20 jednotlivcov, párov či rodín. Medzi prvých skúšobných nájomníkov patrí aj dvojica umelcov. Dizajnérka a fotograf. Prišli sa pozrieť, ako sa žije v pokojnom mestečku východného Nemecka,“ informuje portál tvnoviny.sk.

Bývanie zadarmo má aj isté pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať. Starosta mesta žiada od všetkých ubytovaných, aby svoj čas v Gubene využili aj tak, že budú dobrovoľne pomáhať okolitým firmám. Práve miestne firmy trpia odchodom obyvateľov najviac a potykajú sa s veľkým nedostatkom pracovníkov.

„Je pre nás veľmi dôležité, aby sa sem vrátili mladí ľudia, ktorí odišli. Takto ich chceme motivovať. Musím povedať, že náš projekt vyzerá zatiaľ úspešne,“ pochvaľuje si starosta Gubenu Fred Mahro.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie