fbpx

Policajt skončil s autom v strome priamo pred oddelením. V dychu zistili alkohol

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik, FB/Polícia KE kraj

Prišiel nahlásiť stratu preukazu, no skončilo to dychovou skúškou. Policajného príslušníka prezradil drobný incident, ktorý sa odohral na parkovisku pred oddelením.

Jeho kolegovia by si možno nič nevšimli, ak by na seba neupozornil kolíziou. Policajtovi sa totiž podarilo nabúrať autom do stromu priamo pred oddelením v Humennom.

Policajný príslušník je súčasťou oddelenia, v ktorom ho služobne zaradili na slovensko-ukrajinské pohraničie. K incidentu došlo na parkovisku pri Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Humennom, informujú noviny.sk.

Policajt prišiel riešiť stratu služobného preukazu. V čase nehody prišiel na súkromnom vozidle, pričom bol mimo služby. Po náraze do stromu vykonali jeho kolegovia dychovú skúšku, ktorá ich nepotešila.

V dychu mu namerali vyše jedného promile. „Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ informovala hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.

Sobranecké riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície bolo o udalosti upovedomené. Inšpekcia vysvetľuje, že rozhodnutia o personálnych otázkach sú v rukách nadriadeného príslušníka.

„Nadriadenému s personálnou právomocou neboli do dnešného dňa doručené výsledky vyšetrovania,“ tvrdí hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická.

Podľa informácií príslušník zboru stále nosí policajnú uniformu, avšak služobnú zbraň mu odobrali. Prípad je v rukách vyšetrovateľa úradu inšpekčnej služby rezortu vnútra, ktorý vykonáva procesné úkony.

„Vo veci doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe, preto ďalšie skutočnosti v súčasnom štádiu konania nie je možné uviesť,“ dodala Dobiášová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie