fbpx

Železničná spoločnosť Slovensko chce zlepšiť svoje služby aj komfort. Kedy sa zmeny prejavia v praxi?

Ilustračná fotografia (Zdroj: TASR, František Iván)

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) avizuje, že v nasledujúcich rokoch zainvestuje do nových technológií, informuje portál zive.aktuality.sk. Okrem iného si dáva za cieľ aj zvýšenie komfortu cestujúcich vďaka novinkám v digitalizácii. ZSSK si pochvaľuje projekt kamerových systémov.

„V tomto momente máme dobrú skúsenosť s telovými kamerami u našich vlakvedúcich, ktoré sme zaviedli tento rok. Tí vlakvedúci, ktorí ich používajú, tak hovoria o tom, že naozaj im pomáhajú predchádzať incidentom. Takže v tomto budeme rozhodne pokračovať,“ vyhlásil podpredseda predstavenstva Martin Bahurinský.

Na margo digitálnych služieb dodal, že cestujúci majú záujem primárne o Wi-Fi a rýchle a presné informácie. Ľudia sa preto majú dočkať inovácie Wi-Fi technológie vo vlakoch na najnovšie štandardy 5G sietí a WiFi 6 pre zrýchlenie a skvalitnenie poskytovaných dátových služieb a s ohľadom na kyberbezpečnosť. „Budeme sa tomu venovať celý budúci rok,“ spresnil časový rámec Bahurinský.

Dopravca už podľa zástupcu vedenia štátnej firmy posilnil komunikáciu cez sociálne siete, web či mobilnú aplikáciu Ideme vlakom, ktorá začala cestujúcim sprostredkúvať vybrané správy cez push notifikácie. Ešte tento rok by mohla pribudnúť do aplikácie aj informácia o nástupišti, z ktorého sa na vlak nastupuje. Čakať možno i údaje o meškaní vlakov, výlukách či zmene radenia vozňov.

„Minimálne budú ľudia, naši cestujúci, vedieť o meškaniach skôr. V prípade, že pôjde o systémové meškanie, napríklad z pohľadu výlukovej činnosti, tak určite bude našou snahou, aby sme o zmenách v doprave informovali štandardizovaným spôsobom,“ priblížil generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie