fbpx

FOTO: Požiar haly v priemyselnom areáli spôsobil obrovskú škodu. Predbežne ju vyčíslili na 400-tisíc eur

Snímky z požiaru. Zdroj: FACEBOOK/ HAZZ

Požiar, ktorý vypukol vo výrobnej hale v Dubnici nad Váhom, má na svedomí obrovské škody. Doposiaľ predbežná škoda bola vyčíslená na 400.000 eur. Príčiny vzniku vyšetrujú odborníci. Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

Horela kyselina chlorovodíková

Ako sme Vás už informovali, požiar výrobnej haly spoločnosti Ribe Slovakia vypukol v utorok (24. 9.) krátko po poludní. Z nádrže s kyselinou chlorovodíkovou sa rozšíril na celú halu a neskôr aj na strechu budovy.

Na mieste zasahovalo 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, zo Záchrannej brigády z Malaciek a 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy, Košece, Pruského, Soblahova a Bolešova. V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov.

Hasiči požiar lokalizovali asi za dve hodiny, neskôr ochladzovali technologické zariadenia. Na mieste bolo aj kontrolné chemické laboratórium zo Slovenskej Ľupče, ktoré monitorovalo ovzdušie. Nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by prevyšovali normy.

Polícia sa už prípadom zaoberá

Prípad realizuje vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne ako trestný čin všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie