fbpx

Ruský kanibal a vrah sa dostal z väzenia. Najprv bojoval na Ukrajine, teraz sa vrátil domov a budí strach

Ilustračná fotografia (Foto: Odnoklassniki/Dmitrij Malyšev)

V malej dedinke neďaleko Volgogradu zavládol strach. Dvetisíc päťsto obyvateľov je v strehu, odkedy sa do Rachinky vrátil trojnásobný vrah a ľudožrút, ktorý zjedol srdce jednej zo svojich obetí.

Dmitrij Malyšev sa do rodiska vrátil z frontu na zdravotnú dovolenku po zranení, ktoré utrpel na Ukrajine. Potvrdil to starosta Rachinky Fjodor Kadovba, píše Pravda.

„Áno, vrátil sa po zranení,“ povedal Kadovba pre volgogradský spravodajský portál V1. „Začiatkom roka sa tiež vrátil pre zranenie, ale potom odišiel späť. Hovoril som s ním osobne. Má problémy s čeľusťou a v ruke má črepinu. Zdá sa, že sa to lieči. Predvčerom som ho videl v obchode a pozdravil som ho. Ako mi povedal, teraz dokončí liečbu a vráti sa do zóny SVO,“ dodal starosta. Použil pri tom skratku pre špeciálnu vojenskú operáciu, ako Kremeľ prikázal označovať ruskú agresiu proti Ukrajine.

Sám Malyšev sa na sociálnej sieti pochválil, ako sa doma úspešne zotavuje. Aktualizoval svoju profilovú fotografiu na platforme Odnoklassniki, kde si s nasadenými slnečnými okuliarmi vychutnáva drink v bazéne.

Zmienka o Malyševovi vyvoláva v Rusku podobnú hrôzu, ako meno Andreja Čikatila, sériového vraha a kanibala prezývaného Rostovský mäsiar, ktorého popravili pred tridsiatimi rokmi. Volgogradský ľudožrút rukou kata zomrieť nemohol. V Rusku platí moratórium na vykonávanie hrdelných trestov. Súd mu vymeral dvadsaťpäť rokov za mrežami.

Napokon ani tento trest si nemusel odsedieť. Na jeseň 2023 sa nechal naverbovať do jednotky ruskej armády Štorm – V, v ktorej bojujú trestanci. Kremeľ im výmenou za nasadenie vo vojne proti Ukrajine udeľuje milosť. O tom, že Malyšev dostal milosť za účasť vo vojne proti Ukrajine, písal V1 už v máji.

Prípad na svojom telegramovom kanáli komentoval aj opozičný politik Iľja Jašin, ktorý si v Rusku odpykával 8,5-ročný trest za údajné šírenie dezinformácií o ruskej armáde a od minulého mesiaca žije v Nemecku, kam prišiel v rámci výmeny väzňov medzi Ruskom a Západom.

„Teraz miestni obyvatelia musia kanibala zdvorilo zdraviť a rešpektovať ho za jeho ,hrdinské činy‘. Možno ho zvolia do dedinskej rady ako poslanca na kandidátke Jednotného Ruska. Prečo nie? Veď Putin vysvetlil, že „veteráni SVO, ktorí sa vrátili z frontu, sú novou elitou spoločnosti‘,“ napísal Jašin a dodal: „Dôležitý výsledok Putinovej vlády: za 25 rokov sme dospeli k tomu, že elitou sú doslova maniaci a kanibali.“

Koncom februára tohto roku šéf Kremľa vo výročnej správe o stave krajiny označil účastníkov vojny s Ukrajinou za novú „elitu“ Ruska. Putin poznamenal, že práve oni by sa mali podieľať na vzdelávaní mladých ľudí a vedení regiónov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie