fbpx

Konflikt medzi SNS a Hlasom pokračuje. Danko hovorí o podraze, Hlas podporil poslankyňu PS

Ilustračná fotografia (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Dnešné rokovanie vlády sprevádzali ďalšie konflikty. Podpredseda NR SR Andrej Danko vykázal z rokovacej sály poslankyňu Luciu Plavákovú. Koaličná strana Hlas neskôr podporila jej námietku proti vykázaniu zo sály ako neopodstatnenú.

„Boli ste svedkom prvého politického podrazu Hlasu, pretože koaličná zmluva jasne hovorí, že poslanci Hlasu nemohli hlasovať za opozičný návrh. Došlo k hrubému porušeniu koaličnej zmluvy,“ povedal Danko novinárom. Žiada o téme hovoriť na koaličnej rade, informuje portál Správy STVR. Stojí si za rozhodnutím vykázať poslankyňu za nálepky na jej počítači, ktoré považuje za reklamu.

Koaličný Hlas-SD tak podľa neho porušil koaličnú zmluvu tým, že poslanci tejto strany podporili námietku opozičnej poslankyne Lucie Plavákovej (PS) k jej vykázaniu z rokovacej sály Národnej rady (NR) SR. Pripomenul, že Hlas-SD sa často odvoláva na koaličnú dohodu. „Je to prvé hlasovanie, keď Hlas priamo zabezpečil víťazstvo PS,“ vyhlásil šéf SNS.

Danko zdôraznil, že Plavákovú už v minulosti upozornil, že nebude akceptovať, aby pri rečníckom pulte používala počítač s rôznymi nálepkami. „Poslanec nemôže žiadnu tému propagovať vizuálnymi prostriedkami,“ ozrejmil.

Video z konfliktu Andreja Danka a poslankyne Lucie Plavákovej nájdete TU.

K udalosti sa vyjadril aj predseda PS Michal Šimečka.

Argumentuje, že vždy bol zástanca dodržiavania rokovacieho poriadku. Podpredseda parlamentu riešil podobný problém v utorok (24. 9.), keď boli v pléne členovia poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ v tričkách, ktoré podľa Danka propagovali hnutie. Poslanci si napokon na tričká obliekli saká, čo Danko ocenil.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie