fbpx

Populárna ABBA smúti: Zomrel bubeník skupiny, podieľal sa na hitoch Mamma Mia či Dancing Queen

Zomrel bubeník Roger Palm, známy tým, že sa podieľal na mnohých hitoch skupiny ABBA ako bubeník. Foto: X/@Lady_FanAccount, @KtoUmarl

Skupina ABBA prišla o človeka, ktorý sa podieľal na niekoľkých ich hitoch. So smutnou správou sa podelila rodina.

Hudobný svet smúti. Zomrel bubeník Roger Palm, známy tým, že sa podieľal na mnohých hitoch skupiny ABBA ako bubeník. Pre Aftonbladet to potvrdila rodina.

Roger Palm zomrel v dôsledku Alzheimerovej choroby. „Bol to srdečný a pokorný človek, ktorý sa vždy zastal priateľov a rodiny. Bude nám nesmierne chýbať a zostáva po ňom veľké prázdno. Všetci naňho budeme spomínať s vrúcnym srdcom,“ píše rodina vo vyhlásení.

Palm sa narodil v roku 1949 vo švédskom Kyrktåsjö a začal hrať s miestnymi gitarovými skupinami a tanečnými orchestrami. V roku 1969 založil kapelu Gimmicks, informuje portál Swedenherald.

V 70. rokoch začal spolupracovať s Björnom Ulvaeusom a Bennym Anderssonom a objavil sa v niekoľkých známych skladbách skupiny Abba, vrátane Dancing queen, Mamma mia a Thank You for the Music.

Palm tiež spolupracoval s Tedom Gärdestadom a hral na bicie v hite „Satellit“. Hudobníčka Janne Schafferová vyjadrila svoj smútok na sociálnej sieti.

„Jeden z najlepších švédskych bubeníkov, Roger Palm, už nie je v pozemskom živote. Chýbaš mi Roger s tvojimi šťastnými výkrikmi v štúdiu, keď sme tvorili hudbu okrem iného s Tedom Gärdestadom. Tedovmu „Satellit“ si dal fantastický swingový sprievod a na klasikách ako „Mamma Mia“ od ABBA a „Dancing Queen“ si bubny znejú nezabudnuteľne, vždy si ťa budem pamätať,“ píše Schafferová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie