fbpx

AKTUÁLNE: Premiérovi Robertovi Ficovi poslala neznáma osoba obálku s nábojom

Premiér Robert Fico. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Ochranku postavila do pozoru podozrivá zásielka, ktorá bola adresovaná premiérovi Robertovi Ficovi. Prípad si už prevzala polícia.

V stredu bolo na Úrade vlády poriadne rušno. V ranných hodinách vyšetrovali udalosť, ktorú si už prevzala polícia. Príslušníkom Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií sa do rúk dostala obálka, ktorá vzbudila veľkú pozornosť.

Pošta, ktorá mala byť doručená premiérovi Robertovi Ficovi, obsahovala náboj, informuje Plus 7 dní. Jeho prítomnosť odhalila RTG kontrola. Zásielka prišla od neznámeho odosielateľa.

Hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff potvrdil, že k udalosti došlo. ,,Uvedenou vecou sa na základe podnetu príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií zaoberajú policajti príslušného útvaru v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.“

Podobný prípad sa stal minulý rok, keď starší dôchodca adresoval list vtedajšej prezidentke Zuzane Čaputovej a poslancovi Jaroslavovi Naďovi. V obálke sa tiež ukrýval náboj.

Staršieho muža následne stíhali na slobode a svoj čin trpko oľutoval. „Veľmi ma mrzí to, čo som urobil. Toto svoje konanie budem ľutovať do konca svojho života,“ povedal a dodal, že poškodeným sa ospravedlňuje.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie