fbpx

Muž, ktorý napadol pacienta a zdravotníkov na Kramároch, spoznal svoj trest. Dostal podmienku, musí nahradiť bolestné

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok, FACEBOOK/Polícia Slovenskej republiky

Incident sa udial koncom júna v nemocnici na bratislavských Kramároch. Agresívny muž tam fyzicky napadol pacienta aj zdravotníkov. Najnovšie súd rozhodol o jeho treste. 

Ako sme Vás už informovali, tento prípad sa stal koncom júna v nemocnici na bratislavských Kramároch. Agresívny Zdenek J. tam fyzicky napadol pacienta a zdravotníkov.

Súd rozhodol o jeho treste

Preto teraz mestský súd Bratislava I uložil trestným rozkazom mužovi podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 14 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 18 mesiacov. Súčasne ho súd zaviazal nahradiť poškodeným bolestné. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

„Keďže trestný rozkaz nadobudol dňa 20. septembra 2024 právoplatnosť, obvinený bol prepustený z väzby na slobodu. Vzhľadom na závery znaleckého posudku nebolo uloženie ochranného liečenia navrhované,“ priblížila hovorkyňa s tým, že 5. septembra bola na vtedy obvineného podaná obžaloba.

Zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia

Agresívny pacient fyzicky útočil koncom júna na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Napadol tam iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie