fbpx

Obavy o herečku Jiřinu Bohdalovú: Skončila v nemocnici vo VÁŽNOM stave

Legendárna česká herečka Jiřina Bohdalová. Foto: Blesk

Populárna herečka, ktorá aj vo vysokom veku kypí energiou, skončila opäť raz v nemocnici. Minulý týždeň sa pritom Jiřina Bohdalová zúčastnila oslavy a bola plná elánu.

Legendárna česká herečka Jiřina Bohdalová skončila v pražskej Nemocnici na Homolce vo vážnom stave. Hoci sa bežne zdá, že prekypuje energiou a má elixír večnej mladosti a sily, teraz ale Bohdalovú jej inokedy pevné zdravie opustilo.

Blesk informoval, že Bohdalová aktuálne leží vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti v starostlivosti profesora Neužila. Podľa prvotných informácií sa zdá, že za všetko môže otrava jedlom.

V utorok sa herečke náhle urobilo zle a stúpla jej teplota na 39, neskôr dokonca na 40 °C. Bola preto prevezená do Nemocnice Na Homolce v Prahe, kde skončila na JIS. Podľa informácií za všetko mohla otrava botulotoxínom, ktorý sa do organizmu herečky dostal s jedlom.

Jiřina Bohdalová sa pritom ešte minulý týždeň zúčastnila narodeninovej oslavy Františka Janečka a bola plná elánu. V ten istý deň pred oslavou dokonca stihla zaskočiť na Spartu a na VIP tribúne tím podporiť v zápase Ligy majstrov.

Obľúbená herečka, ktorá je aj vo svojich 93 rokoch stále aktívna, však mala zdravotné problémy aj začiatkom roka 2023, píše portál iDnes.cz. O problémoch Bohdalovej prehovorila vtedy jej dcéra Simona Stašová. Kvôli pľúcnej embólii bola dva týždne v nemocnici v kritickom stave. So starostlivosťou o svoju babičku vtedy pomáhali aj vnuci.

Príčinou pľúcnej embólie boli herečkine predchádzajúce zdravotné problémy. Jiřina Bohdalová si už v novembri 2022 bolestivo ohla chrbticu a kvôli zlomenému stavcu mala problémy s chôdzou.

Istý čas kvôli chrípke strávila v nemocnici na infúziách. Niekoľko rokov tiež trpí emfyzémom pľúc (trvalé, abnormálne rozšírenie dýchacích ciest spojené s poškodením pľúcneho tkaniva, čo má za následok nadmerný obsah vzduchu v pľúcach, pozn. red.).

V lete 2023 bola Bohdalová hospitalizovaná kvôli horúčavám opäť v Nemocnici Na Homolce. Herečka sa zverila s tým, že jej lekári, ako sa hovorí, „dobíjajú baterky“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie