fbpx

Relácia Na telo sa vracia na obrazovky bez Kovačiča, Markíza predstavila nástupcu

Moderátor Michal Kovačič, Televízia Markíza. Ilustračné foto. Zdroj: TV Markíza, TASR

Obľúbená diskusná relácia Markízy Na telo sa po dlhšej prestávke vracia na obrazovky. Diváci však už neuvidia dlhoročného moderátora Michala Kovačiča. Televízia našla zaňho náhradu.

Po dlhšej prestávke sa na obrazovky Televízie Markíza vracia populárna politická diskusná relácia Na telo. Jej tvárami boli dlhé roky Zlatica Švajdová Puškárová a naposledy Michal Kovačič.

Ten sa musel porúčať po májovom vydaní, v ktorého závere sa prihovoril divákom a vyjadril obavy z orbanizácie slovenských médií a neobišiel ani jeho domovskú Markízu, v ktorej „boj o podobu spravodajstva televízie prebieha už celé mesiace“.

Ďalej spomenul redaktorov Markízy, ktorí podľa neho nečelili iba tlakom od politikov, ale aj zo strany vedenia televízie. Samotná televízia tvrdenia o dlhodobých pokusoch o tlaky na spravodajstvo či dramaturgiu relácie Na telo odmietala.

Koncom júna obdržal exmoderátor výpoveď z televízie, ktorú odbory, ako aj Kovačič považujú za neplatnú. Tento týždeň sa rozhodol podať na Markízu žalobu.

Po letných prázdninách sa relácia bežne vracala v septembri, aby čo najskôr reagovala na aktuálne témy, ktoré rezonujú v spoločnosti. Tento rok Markíza dlhšie hľadala za Kovačiča náhradu, pričom v auguste sa objavili prvé informácie o moderátorovej nástupkyni.

Najsledovanejšia komerčná stanica v stredu potvrdila špekulácie a po novom bude so zaujímavými hosťami diskutovať v štúdiu Karolína Lacová.

Podľa televízie patrí k skúseným novinárkam, keďže sedem rokov pôsobila v Slovenskom rozhlase, kde čerpala skúsenosti z moderovania viacerých diskusných relácií. Okrem politických sa zaoberala aj občianskymi či spoločenskými témami.

Novou moderátorkou politickej diskusnej relácie Na telo bude od októbra Katarína Lacová. Foto: TV Markíza

„Som rada, že budem súčasťou relácie, ktorá má na Slovensku dlhoročnú tradíciu a významné miesto na poli politických diskusií,“ povedala Lacová, ktorá sa už zúčastňuje príprav v štúdiu na svoju moderátorskú premiéru v Na telo.

„Je to pre mňa nielen veľká kariérna výzva, ale aj príležitosť priblížiť divákom dôležité informácie, ktoré im pomôžu lepšie sa zorientovať v aktuálnom dianí. Verím, že spolu s mojimi hosťami vytvoríme priestor pre zaujímavé a hodnotné rozhovory,“ dodala.

Radosť z príchodu novej moderátorky zdieľa aj samotná televízia. „S veľkým potešením vítame Karolínu Lacovú v našom tíme. Je to skúsená profesionálka a veríme, že jej príchod prinesie do relácie novú dynamiku. Sme presvedčení, že diváci ocenia jej odbornosť, rozhľadenosť a schopnosť otvárať témy, ktoré sú pre našu spoločnosť kľúčové,“ povedal Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Relácia má priniesť niekoľko noviniek a diváci sa môžu tešiť na vynovený koncept Na telo, ktorý televízia dolaďuje. „Veríme, že všetky pripravované novinky Na telo ešte viac zatraktívnia. Detailnejšie informácie prinesieme už čoskoro,“ uzavrel Kratochvíl.

Prvé vydanie diskusnej relácie Na telo si diváci môžu pozrieť v nedeľu 20. októbra v tradičnom vysielacom čase popoludní o 13:00 hod.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie