fbpx

Dzurinda o konsolidácii: „Fico zvyšuje DPH, pretože potrebuje európske peniaze“

Expremiér Mikuláš Dzurinda si myslí, že Ficovo zdvihnutie DPH súvisí s čerpaním eurofondov. Zdroj: reprofoto YouTube/DVTV_SK_; TASR

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda nesúhlasí s tvrdením, že súčasná politická situácia na Slovensku je porovnateľná s obdobím vlády Vladimíra Mečiara. Podľa jeho názoru, hoci dnešná situácia je vážna a nepríjemná, nedosahuje rovnakú úroveň závažnosti. Zdôraznil, že Slovensko je súčasťou Európskej únie a NATO, čo poskytuje určitú stabilitu, bez ohľadu na to, či sa to niekomu páči alebo nie, píše denník SME.

Dzurinda tiež komentoval ekonomické plány premiéra Roberta Fica, ktorý chce konsolidovať verejné financie a zvýšiť daň z pridanej hodnoty. Podľa neho by Fico takýto krok nikdy nepodnikol, keby nebol pod tlakom získať európske peniaze. Dzurinda to uviedol v rozhovore pre internetovú DVTV.sk.

Fico sa dnes stretol na úrade vlády so zástupcami opozície, aby diskutovali o riešení verejných financií. Opozícia Ficov konsolidačný balíček ostro kritizuje. Na rokovaní sa zúčastnili len zástupcovia Progresívneho Slovenska a KDH, zatiaľ čo SaS pozvanie neprijala a hnutie Slovensko Igora Matoviča nebolo vôbec pozvané.

Dzurinda kritizoval aj opozíciu, ktorú považuje za slabú a neschopnú efektívne čeliť Ficovi. Zdôraznil potrebu lepšej komunikácie medzi opozičnými lídrami a kritizoval Michala Šimečku z Progresívneho Slovenska za jeho prístup k situácii. Podľa Dzurindu Šimečka príliš rýchlo a jednoducho pristúpil na Ficovu hru, ktorá má za cieľ odviesť pozornosť od problémov v ekonomike a iných oblastiach, ako sú zdravotníctvo či školstvo. Dzurinda je presvedčený, že Šimečka mal viac tlačiť na riešenie reálnych problémov ľudí namiesto reagovania na Ficove útoky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie