fbpx

Slovensko čaká výrazná zmena počasia: Kedy prídu prvé mrazy?

Na Slovensko prichádza výrazná zmena počasia. Zdroj: Unsplash

Posledné dni sme si užívali príjemné babie leto, no dnes túto idylu narušil príchod studeného frontu. Slovensko čaká výrazná zmena počasia, spojená s ochladením, ktoré sa prejaví už v najbližších dňoch, píše portál iMeteo.sk.

Počasie u nás ovplyvňuje zvlnený studený front prepojený s tlakovou nížou nad Severným morom, ktorý sa postupne presúva cez Česko a Rakúsko na severovýchod. Už v utorok sa nad západným Slovenskom, najmä v okolí Záhoria a Bratislavy, objavila oblačnosť a slabé zrážky. Zrážky boli len mierne, pričom spadlo len pár milimetrov. Ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabá búrka.

V nasledujúcich troch dňoch sa počasie zásadne nezmení. Prevládať bude oblačné až zamračené počasie s občasným dažďom alebo prehánkami. Teploty sa budú pohybovať medzi +17 °C a +24 °C, a noci zostanú relatívne teplé, pričom na niektorých miestach môžu teploty atakovať až hranicu tropickej noci, teda neklesnú pod +20 °C.

Výrazná zmena nastane v sobotu, keď cez naše územie prejde studený front spojený s tlakovou nížou presúvajúcou sa z Fínska. Očakávame zrážky na viacerých miestach a silný vietor na horách. Denné teploty klesnú na +15 °C až +20 °C, a v nedeľu sa v najteplejších oblastiach vyšplhajú maximálne na +17 °C, čo je pod dlhodobým priemerom.

Na začiatku budúceho týždňa (posledný septembrový) sa počasie ochladí aj v noci, s možnými prízemnými mrazmi pri teplotách okolo -1 °C. Podľa dlhodobej predpovede by sa teploty mali opäť zvýšiť s príchodom prvého októbrového víkendu. O ďalších detailoch vás budeme priebežne informovať.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie