fbpx

Michelko z SNS: „Činnosť Dolinkovej na rezorte musí zhodnotiť Hlas a premiér“

Na snímke poslanec SNS Roman Michelko. Zdroj: TASR

Poslanec Národnej rady SR za Slovenskú národnú stranu (SNS) Roman Michelko vyjadril svoju nespokojnosť so súčasným riadením ministerstva zdravotníctva, na ktorého čele stojí Zuzana Dolinková z Hlasu. Pripustil, že jej pôsobenie v rezorte musí zhodnotiť Hlas a premiér, píše denník SME.

„Máme tu nespokojnosť zamestnancov zdravotníctva. Je na zhodnotení strany Hlas, a v konečnom dôsledku aj premiéra, či ministerka zvládne problémy rezortu a tiež aj jej zotrvanie vo funkcii. Ale sme na jednej strane, lebo opozícia nemôže robiť personálnu politiku koalície,“ uviedol Michelko.

Poslanec SNS Roman Michelko poukázal na rozsudok Súdneho dvora Európskej únie, ktorý Slovensku ukladá povinnosť uhradiť dlhy štátnych nemocníc voči dodávateľom, ktoré sú po splatnosti. Dlhy dosahujú výšku jednej miliardy eur. Michelko zdôraznil, že takéto problémy by mali byť riešené v predstihu, nie náhle, pretože hrozia pokuty až 50-tisíc eur denne.

Zároveň podotkol, že kritika zo strany koaličných partnerov je v politike prirodzená a nemala by byť prekážkou. „V politike človek nemôže byť príliš citlivý na kritiku,“ povedal Michelko, pričom zdôraznil, že koalícia musí riešiť svoje záležitosti interne a nepodporovať opozíciu. „Opozíciu nepodporíme, ale v rámci koalície si musíme upratať,“ uzavrel.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie